FCA
Foto: Jonathan Weiss / Alamy / Alamy / Profimedia

Izvršni direktor Fiat Krajslera (FCA) Majk Menli vodiće poslovanje kompanije u Severnoj i Južnoj Americi kada se taj proizvođač automobila spoji sa francuskom grupom Pežo-Sitroen-Opel (PSA) početkom naredne godine.

Direktor Fijat Krajslera Džon Elkan danas je u pismu zaposlenima objavio odluku o novom zaduženju Menlija.

Do sada nije bilo poznato koju će ulogu u budućoj zajedničkoj kompaniji dobiti Menli, koji je izvršni direktor Fijat Krajslera postao pre dve i po godine, posle smrti Serđa Markionea.

Izvršni direktor PSA Karlos Tavares upravljaće novom udruženom kompanijom FCA-PSA koja će nositi ime „Stelantis“.

Saznajte još:

Akcionari obe kompanije glasaće o spajanju 4. januara kako bi potvrdili dogovor o formiranju kompanije koja će biti četvrti najveći proizvođač automobila na svetu.

„Stelantis“ će imati kapacitet da proizvodi 8,7 miliona automobila godišnje, po čemu će biti iza Tojote, partnerstva Reno-Nisan i Folksvagena.

Očekuje se da će proces spajanja dve kompanije biti završen do kraja marta. PSA će u upravnom odboru nove kompanije „Stelantis“ imati šest od 11 članova, a na njegovom čelu će biti Elkan.

Dve Amerike, naročito SAD, biće od ključnog značaja za uspeh nove firme.

Brendovi Fijat Krajslera „Jeep“ i „Ram“ su izrazito profitabilni, a Tavares je dugo čekao da prodaje vozila Pežoa u SAD.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)