Foto:promo NetCarShow

Neki će reći da je Cupra u VW grupi poput Lamborghinija za mase, a to znači da uz agresivniji sportski karakter nudi i bolje performanse. Španska premijum marka sada je opet iznenadila i predstavila još jedan atraktivni automobil. Najkraće rečeno, Born je emotivnija i samim tim atraktivnija verzija električnog VW ID.3.

Pročitajte još:

Born očekivano koristi MEB platformu, a nudi tek neznatno smireniji nastup od prošlogodišnjeg koncepta El-Born.

Najveće novosti su u svetlima i izgledu maske, kao i imitaciji difuzora pozadi sa međusobno povezanim LED-ovima trouglastog poprečnog preseka.

Foto:promo NetCarShow

Unutra je Cupra zadržala digitalni kokpit, ali u kombinaciji jedinstvene grafike. Tu je 12-inčni ekran infotejmenta, a i podignuta središnja konzola s tamnim detaljima u bakrenoj nijansi. Atraktivna sedišta u ovom malom gradskom automobilu presvučena su tkaninom izrađenom od recikliranih materijala, piše Index.hr.

Osnovni Born ima bateriju od 45 kWh i 340 km dometa, a s motorom od 150 KS nudi ubrzanje do 100 km/h za 8,9 sekundi. Sledeća na redu je verzija sa baterijom od 58 kWh, kao i elektromotorom snage 204 KS. U ovom slučaju domet raste na 420 km, a ubrzanje se skraćuje na 7,3 sekunde. Nudi se i e-boost opcija pritiskom na taster na volanu, a tada na raspolaganju ima 230 KS pa 100 km/h „hvata“ za odličnih 6,6 sekundi. Sve električne varijante, osim one bazne, imaju maksimumalnu brzinu od 180 km/h.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)