BMW: Ovo je MINI dnevni boravak na točkovima (FOTO)

Auto 20. nov. 202010:03
Podeli:
Foto: Promo

Kompanija BMW je pokazala kako može da izgleda unutrašnjost automobila kada se dizajnerima daju odrešene ruke i mogućnost razmišljanja van tradicionalnih okvira.

Predstavljeni koncept je Mini Vision Urbanaut, i BMW-u je dao uvid u to kako su njihovi dizajneri zamislili da će izgledati automobil budućnosti.

Pritom, akcenat nije na spoljašenjm izgledu, već na unutrašnjosti koja više podseća na nekakav udobni dnevni boravak, a ne na automobil.

Foto: Promo

Enterijeri automobila su decenijama unazad manje-više bazirani na istom principu – napred su dva odvojena sedišta koja se ne mogu rotirati  ka nazad, dok se pozadi nalaze sedišta za dve ili tri osobe iza kojih se nalazi prtljažnik.

Tako skučena i ograničena unutrašnjost ne ostavlja previše prostora za eksperimente kakve je BMW napravio sa Vision Urbanom, pa je po slikama jasno da su dizajneri dobili potpunu slobodu, prenosi zimo.dnevnik.hr.

Foto: Promo

U Mini Vision Urbanautu sedišta se mogu prilagoditi tako da, umesto prednjih sedišta i zadnje klupe, dobijete udobne fotelje (prednja se mogu okrenuti prema nazad) i kauč, nakon što se na nasloni zadnjih sedišta spuste.

Iako bi, prema slikama mogli da zaključimo da je reč o prilično dugačkom vozilu, pametnim korišćenjem prostora u BMW-u su uspeli da smeste mini dnevni boravak na prostor dugačak samo 4,46 metara.

Pogledajte slike unutrašnjosti.

Saznajte još:

Zanimljiv detalj je i mogućnost spuštanja kontrolne table i volana, pri čemu prednji deo postaje kao mali šank, dok se vetrobransko staklo može podići prema gore pa se putnici mogu osećati kao na balkonu, naglasili su u nemačkoj kompaniji. Logično, spomenute inovativne opcije poput rotiranja sedišta, podizanja vetrobranskog stakla i slično, moguće je koristiti samo kada je vozilo parkirano, ne i u vožnji.

Foto: Promo

Treba naglasiti da je ovde reč o konceptu koji se verovatno neće pojaviti na putevima – barem ne tako skoro ili u ovakvom obliku.

Zamišljen je kao potpuno autonomno vozilo s elektromotorom (detalji nisu objavljeni), ali ako žele i “vozači” mogu preuzeti kontrolu nad volanom i vozilom.

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar