(VIDEO) Nekad i sad u kokpitu Mercedesove S-klase

Auto 27. jul. 202009:19
Podeli:

Pogledajte zanimljiv video koji prikazuje kako se razvijao infotejment sistem u Mercedesovoj “S-klasi” - od 1956. godine, kada je u modelu W180 bio montiran običan radio-uređaj, pa sve do najnovijeg izdanja W223 koje koristi veštačku inteligenciju.

Istorija infotejment sistema u “S-klasi” izuzetno je bogata, pogotovo znajući da ovaj brend decenijama unazad postavlja standarde kada govorimo o komforu korišćenja kabine.

Tako je 1963. godine “S-klasa” prvi put dobila radio-kasetofon, a 1979. serija W126 prikazuje i prvi digitalni displej, da bi pet godina kasnije bio lansiran prvi bord-kompjuter, a potom i CD plejer.

Foto: Mercedes

Još novosti iz auto industrije:

Slede prvi navigacioni sistem 1995. godine u seriji W140, pa “Comand” multimedija sa kontrolnim tasterima na volanu, zatim 2009. i prvi “split screen”, odnosno jedan ekran čiji je prikaz moguće podeliti na dva, kako bi suvozač, primera radi, mogao da gleda film, dok vozač prati navigaciju.

Četiri godine kasnije serija W222 uvodi prvi “widescreen” kokpit, da bi danas “mercedes S-klasa” nudila revolucionarni MBUX sistem koji koristi veštačku inteligenciju.

Foto: Mercedes

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Komentari

Vaš komentar