Šta mislite o prvom ikada BMW-u iX? (FOTO)

Auto 11. nov. 202015:34 > 15:41
Podeli:
Foto: Promo

BMW je danas prvi put prikazao skoro sve o potpuno novom modelu “iX” koji je još u fazi razvoja, ali kako se čini, već poodmakloj. Reč je električnom SUV modelu, vrlo futurističkog dizajna, koji nudi čak 500 KS i domet veći od 600 km. Takođe, ovo je prvi BMW model sa šestougaonim volanom.

Ovo je i prvi model nastao na potpuno novoj BMW platformi koja omogućava implementaciju najsavremenijih tehnologija, poput autonomne vožnje i inteligentne povezanosti.

“iX” odlikuje minimalistički dizajn i Nemci sa njim potpuno redefinišu svoju gamu SAV (sport activity vehicle) modela. Dužina i širina su slične “X5-ici”, visina je bliža sportskom “X6”, a veličina točkova je poput onih na velikom “X7”.

Za pogon koristi petu generaciju eDrive tehnologije: dva elektromotora ukupne snage 500 KS, koji ovom modelu obezbeđuju ubrzanje do 100 km/h za samo 5 sekundi.

Snažna baterija od 100 kWh garantuje domet od preko 600 km, a vreme punjenja na brzom punjaču do 80% iznosi svega 40 minuta. Takođe, 10 minuta punjenja dovoljno je za 120 km.

saznjate još:

Primenjene nove tehnologije omogućavaju korišćenje 5G mreže za autonomnu vožnju i parkiranje.

Kao i poslednji noviteti iz BMW, tako i “iX” ima slim LED farove, koji uz doplatu mogu biti i laserski. A tu su, na sveopštu radost i oni sporni veliki vertikalni “bubrezi”.

Oni ovde imaju funkciju inteligentnih panela, sa integrisanim senzorima, kamerom i radarom.

Foto: Promo

Lukszusni model nudi prostranu kabinu, mesta za petoro putnika i ovo je prvi BMW model sa šestougaonim volanom koji pruža bolji pogled na informacije sa ekrana.

U kabini su najuočljiviji zakrivljeni ekrani od 12,3 inča, kao 14,9-inčna staklena instrument tabla. Tu su i čak 30 skrivenih zvučnika po kabini, što u sedištima što u panelima, za pravi 4D audio doživljaj.

Foto: Promo

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar