„Biće to nešto ludo“: Mate Rimac najavio novi Bugatti

Auto 24. avg. 202110:11
Podeli:
Rimac, Bugatti, Porsche automobil
Foto:Rimac

Samo nekoliko dana nakon što je Bugatti pokazao potencijal trkačkog modela Bolide, nova "bomba" odjeknula je iz usta novog vlasnika brenda, Mate Rimca.

Godinama, pa i decenijama se govori da bi Bugatti mogao da ponudi limuzinu, možda čak i SUV, ali svakako bar još jedan model. Nagađanjima je sada došao kraj jer je Mate Rimac za Motor Trend otkrio kako bi trebalo da izgleda budućnost Bugattija, piše Index.hr.

Mate je još pre dve godine ideju da bi mogao da bude na čelu Bugattija smatrao nemogućom, a sada aktivno učestvuje u kreiranju budućnosti proizvođača najprestižnijih hipersportskih automobila. Renomirani magazin kaže kako je Mate novi šerif koji želi i može da napraviti nešto mnogo više od Bugattija, pa u njegovoj gami vidi različite modele i, očekivano, električni ili bar elektrifikovani pogon.

„Mogao bi da napravim nešto ludo“, najavio je Mate promene u kompaniji i onda se malo otvorio: „S tom markom možete da napravite mnogo toga. Možda SUV ili coupe s dugačkom haubom ili nešto apsolutno ludo o čemu niko ne razmišlja.“

Stvari su tu jasne. Rimac će razvijati dva nova Bugattijeva modela, i to do 2030. godine. Prvi je benzinsko-električni hibrid, a drugi električni model. Mate pritom jasno objašnjava kako je VW prevelik i da bi njegov razvoj hipersportskog automobila koštao milijarde. On će, kao maloserijski proizvođač razvoj moći optimizovati i, što je bitno, neće se ograničavati W16 benzinskim motorom.

Foto: Bugatti

A do tada je plan da Bugatti plasira 40 primeraka trkačkog Bolide modela po ceni od skoro 5 miliona dolara, kao i da do kraja 2023. godine završi proizvodnju svih primeraka Chirona. Rimac Automobili će ipak ostati mali proizvođač s do 50 Nevera godišnje, a onda bi kroz 2 do 3 godine trebalo da stigne i naslednik, opet hrvatskog imena.

Bonus video: Brza vožnja u BMW-u serije 2 Coupe

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar