Foto:Rimac

Od trenutka kada je predstavljena ovog leta, Rimac Nevera ne prestaje da oduševljava automobilsku javnost. Pored ponižavanja konkurencije u trkama ubrzanja, ovaj hrvatski električni hiperautomobil sada je oborio svetski rekord za produkcijske automobile kada se govori o ubrzanju na četvrt milje (402 m).

Nedavno je Nevera ponizila perjanicu Ferrarija, ali i nemačke performantne limuzine, i ukoliko je neko sumnjao da se radi o najbržem serijskom automobilu na svetu, dileme više nema.

U sklopu svetske turneje, Rimac Nevera našla se u SAD, gde je prikazana potencijalnim kupcima i medijima. Video sa Youtube kanala DragTimes pokazuje kako je ovaj hiperautomobil oborio rekord za serijske automobile na trci ubrzanja, jer mu je za prelazak četvrt milje bilo potrebno svega 8,58 sekundi, dok je maksimalna izlazna brzina bila čak 270 km/h.

Uostalom, pogledajte to suludo ubrzanje:

Podsećanja radi, Rimac Nevera koristi snažne elektromotore koji ukupno raspolažu sa neverovatnih 1.914 KS i još luđih 2.360 Nm obrtnog momenta. Za ubrzanje od 0 do 100 km/h potrebno je svega 1,85 sekundi, ali će samo 150 srećnih kupaca koji imaju dva miliona evra viška moći da osete ove performanse.

Bonus video: Koji vozači će morati dva puta da plate tehnički pregled

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare