Foto: Promo

Iz Alfe Romeo su saopštili da će do 2026. svake godine imati po jedan novi model, nakon čega prelaze isključivo na struju.

Sledeće godine će početi sa serijskom verzijom malog krosovera Tonale, čija je premijera odložena jer direktor kompanije Jean-Phillipe Imaparato nije bio zadovoljan performansama plug-in hibrida.

„Elektrifikovana Alfa Romeo mnogo je važna kompaniji zato što će od 2027. godine svaki novi Alfa Romeo biti u potpunosti električan“, rekao je izvršni direktor.

Alfa Romeo Tonale, Foto: Promo

Uz ovo, Imparato navodi da će Alfa Romeo morati da „poboljša svoj poslovni model“, što uključuje dodavanje dva nova krosovera u gamu. Uz Tonale, koji je baziran na Jeep Compassu, priča se o još jednom manjem koji će se pridružiti postojećem asortimanu, piše Auto Klub.

Italijanski proizvođač automobila takođe navodi da će se fokusirati na proširenje svog uporišta na američkom tržištu. To bi moglo da znači pridruživanje navedenih krosovera Stelviju u SAD-u, ali očekivanja tržišta u vezi s velikim vozilima sugerisala bi da manji krosover verovatno neće uspeti.

Giulia i Stelvio, jedini modeli koji se prodaju u SAD, koriste Giorgio platformu, koju Alfa Romeo planira da napusti, o čemu smo već pisali, pa detalje pročitajte ovde. Ona će biti zamenjena velikom STLA arhitekturom koju će deliti s Maseratijem. Poznati su i planovi kompanije o usmeravanju prema performansama i užitku u vožnji, a ne na tehnologiju.

Foto:printscreen/youtube/Ads od Brands

Podsetimo da je nedavno Imparato rekao da on „prodaje automobile a ne iPad na točkovima„.

Bonus video: Mala bara na putu može da izazove ozbiljan problem

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram