Novi direktor u Stellantisu: „Ja prodajem Alfa Romeo, a ne iPad na točkovima“

Auto 21. sep. 202112:21
Podeli:
Foto: Alfa Romeo

Novi direktor Alfa Romea, Jean-Philippe Imparato, nedavno je izjavio da smatra da Alfini automobili treba uvek da budu usmereni na vozača, što znači da bi trebalo da imaju najmanje moguće ekrane.

„Alfa Romeo ima poseban položaj u automobilskom svetu. Vozač je centralna figura, i oko njega je najmanji mogući broj ekrana. Ne prodajem iPad sa automobilom oko njega, prodajem Alfu Romeo“, rekao je Imparato za francuski Caradisiac. Čak i u doba prelaska na električne automobile, direktor Alfa Romea planira i dalje da isporučuje privlačnu vožnju i fokus automobila oko vozača, koje smatra ključnim za uspeh ove marke.

Jean-Philippe Imparato, Foto: ACTIVE PICTURES / profimedia.com / Profimedia

Imparato je već doneo neke velike odluke za Alfu. Neke od njih uključuju odustajanje od Giorgio platforme sa zadnjim pogonom u korist Stellantisove STLA arhitekture. Reč je o platformi koja je osmišljena zbog nadolazećih Maseratijevih limuzina i terenaca, pa se sa njom očekuje i mnogo „šarma“, piše Auto Klub.

Koliko je novi izvršni direktor predan dobrim performansama dokazuje činjenica da je odložio premijeru krosovera Tonale.

Naime, iako je novi model trebalo da bude predstavljen sada, sve je pomereno za tri meseca kako bi se poboljšale performanse plug-in hibridnog pogonskog sklopa, jer on nije bio zadovoljan postignutim.

Alfa Romeo Tonale, Foto: Promo

Imparato je stigao iz Peugeota nakon što je oformljen Stellantis, a pred njim je veliki zadatak. Za sada, čini se da govori sve prave stvari koje bi mogle da zadovolje entuzijaste italijanske marke. Njegov potez protiv velikih ekrana suprotstavljen je široj industriji, ali njegova predanost izgradnji ‘vozačkih’ automobila trebalo bi da zasluži mnogo poštovanja od kupaca.

Bonus video: Prvi kadrovi našeg testa Toyote Hilux u Severnoj Makedoniji

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar