Biće drugačija: Prvi detalji nove Opel Astre

Auto 08. jun. 202110:46 > 10:49
Podeli:
Foto: Opel/Promo

Prve fotografije otkrivaju detalje hečbeka pre zvanične premijere koja se očekuje ove godine i odmah je jasno da će nova generacija Opelove Astre biti nešto sasvim drugačije. Kako izgleda, preuzela je dizajn krosovera Mokke, a nudiće i elektrifikovani pogon.

Pročitajte još:

Osma generacija Astre biće prvi model na EMP2 platformi Stellantis grupe, na kojoj nastaje i nedavno prikazani Peugeot 308. Nudiće se kao hečbek i karavan, odnosno Sports Tourer, piše Autocar. Kako otkrivaju prve fotografije, Astra je dobila novi Opelov Vizor „gril“, poput Corse, Crosslanda i Mokke. Zadnji kraj takođe preuzima detalje sa Mokke, a tu je natpis Astra na poklopcu prtljažnika.

Foto: Opel/Promo

Što se tiče motora, prvi put će nova Astra imati elektrifikovane pogone. EMP2 platforma omogućava i plug-in hibridni sistem, ali će svakako nova generacija dolaziti i sa klasičnim benzinskim i dizel motorima. Treba reći i da ova platforma nije dizajnirana za potpuno električne verzije.

Što se tiče plug-in verzija, one će se nuditi sa pogonom napred, dok će snažnija varijanta imati 4×4 pogon i čak 300 KS.

U kabini Astra ima “pure panel” digitalni kokpit, sa dva ekrana koja su orijentisana ka vozaču. Fizički tasteri svedeni su na minimum.

Proizvodiće se u Riselshajmu u Nemačkoj.

Foto: Opel/Promo

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar