Novi Opel Crossland stigao u Srbiju, poznate i cene

Auto 07. apr. 202111:32 > 11:35
Podeli:
Foto: Opel

Opelov krosover Crossland je u prvom delu tržišnog života bio jedan od najprodavanijih modela ove kompanije. Po prelasku Opela u ruke PSA grupe, novi mali SUV ostaje bez oznake "X" u nazivu, a dobija novo lice, bogatiju opremu, nove praktične detalje, unapređeno ogibljenje, ali i pametni Inteligrip sistem. Novi Opel Crossland sada je dostupan i na tržištu Srbije, sa početnom cenom od 13.990 evra.

Kompaktni krosover je, kao i nova Mokka, ostao bez „X“ oznake u nazivu, a hvali se novim Vizor prednjim delom.

Zadatak mu neće biti lak jer se vraća u segment koji je sada najbrojniji. Naime, moraće da se izbori sa svežim Renault Capturom, Ford Pumom, Nissanom Juke, Toyotom C-HR, bratskim Peugeotom 2008 i da ne nabrajamo dalje, jer je ova klasa zaista velika.

Ipak, novi Crossland nema čega da se plaši, jer sa novim prednjim delom uvodi potpuno drugačiji stil u segment, a koji je naišao na masovno odobravanje kada je predstavljen na novoj Mokki. Reč je o novom licu, Opel Vizor koje će se proširiti na čitavu gamu nemačkog proizvođača, a karakterišu ga LED farovi koji čine jednu celinu sa prednjom maskom u čijem centru je novi Opelov znak.

Foto: Opel

Pozadi su izmene manje, a ogledaju se u novoj tamnoj grafici zadnjih svetala, natpisu modela celom širinom vozila, kao i poklopcu prtljažnika u boji, a sve sa ciljem da novi Crossland deluje šire.

Foto: Opel

Kabina nije pretrpela mnogo izmena, u vrhu konzole je ekran multimedijalnog sistema, ali je oprema bogatija, pa je novi Opel sada i standardno opremljen sistemima povezanosti sa Apple i Android uređajima, a redizajnirana su prednja AGR sedišta koja brinu o leđima putnika.

Foto: Opel

Uz to je i praktičniji, pa se zadnja klupa može pomerati napred-nazad za 150 mm, kako bi se, kada je potrebno, kapacitet prtljažnika povećao sa 410 na čak 520 litara. Najveća zapremina iznosi 1.255 litara.

Iako je po sredi redizajn, Opelovi inženjeri su unapredili šasiju kako bi poboljšali dinamiku vožnje. Implementirane su nove opruge i amortizeri napred i pozadi, dok je upravljanje preciznije i brže.

Uprkos tome što nema pogon na svim točkovima, Crossland nudi Inteligrip – sistem za povećanje trakcije na različitim podlogama. Tako su vozačima na raspolaganju režimi za sneg, blato, pesak, standardni, kao i deaktivacija ESP-a.

Verzije i cena

Novi Opel Crossland sada je dostupan i na tržištu Srbije, a kupcima su na raspolganju efikasni benzinski motori sa zapreminom od 1,2 litre, od 83, 110 i 130 KS. Takođe, u ponudi su i dizel motori zapremine 1,5 litara sa 110 ili 120 KS. I benzinski i dizel motori sada ispunjavaju stroge Euro 6d emisione standarde, pa ovaj model sada emituje znatno manje štetnih čestica od svog prethodnika.

Crossland Edition 1.2 (83 KS) dolazi sa bogatim paketom opreme, a po ceni od 13.990 evra. Ovaj model nudi Audio uređaj sa 7″ ekranom osetljivim na dodir, 6 zvučnika, „Bluetooth“ funkcijom i USB ulazom, LED dnevna svetla i još mnogo toga.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar