Foto: Promo

Opel Corsa je skoro 40 godina jedan izuzetno važan model za nemački brend. Razvija se od 1982. godine i danas je u svojoj šestoj generaciji, odnosno prvoj otkako je Opel pod okriljem Peugeot-Citroen grupacije. Prva Corsa nastala na CMP platformi nosi oznaku F i predstavljena je krajem 2019. godine. Tada je prvi put ponuđena i kao potpuno električna. Da li je novi model uspešan kao što su to nekada bile generacije od A do E, otkrivaju brojke iz proizvodnje.

Najnovija generacija malog gradskog automobila sišla je sa proizvodne trake u Saragosi u Španiji već oko 300.000 puta, da bi bila isporučena kupcima širom sveta. Od lansiranja Corse u novembru 2019. godine, ovaj model dobio je razne nagrade, a potpuno električna Corsa-e nosilac je titule “Zlatni Volan” u Nemačkoj.

Foto: Promo

I na drugim lokacijama, Corsa se takođe pokazala popularnom među kupcima. Tako ovaj model iz Opela nije bio samo najprodavanije vozilo u segmentu malih automobila u Nemačkoj 2020. godine – već i u ovoj godini takođe prednjači u svom segmentu. U nekim momentima je nova Corsa bila najprodavaniji automobil u svim segmentima u Velikoj Britaniji i prošle godine i ove godine.

Foto: Promo

Od Čilea, preko Reuniona i Maroka do Južne Afrike, Corsa je tražena i van Evrope. Međunarodna prodaja modela gotovo se utrostručila 2020. godine, dok je prodaja Corse u izvoznim regionima Bliskog Istoka, Latinske Amerike i Azije već više nego udvostručena u prva dva meseca 2021, u poređenju sa prvim kvartalom 2020. godine.

Ovim modelom Opel će najaviti i svoj povratak na japansko tržište, a sve navedeno govori da joj ide dobro iako je takoreći, promenila vlasnika.

Dobro se kotira i u električnoj verziji, pa je samo u prva dva meseca ove godine prodato više od 4.000 Corsi-e. Ova verzija nudi domet na struju do 337 km prema WLTP-u, a baterija od 50 kWh može da se napuni do 80% za 30 minuta i pokriva je osmogodišnja/160.000 km garancija.

Foto: Promo

Pročitajte još:

Podsetimo da je Opel Corsa opremljena brojnim sistemima asistencije iz više klase, i kao takva jedna od najnaprednijih u svom segmentu. Tu su prilagodljiva svetla IntelliLux LED® bez odsjaja, koje Opel prvi put nudi u segmentu malih automobila.

Pored toga, bestseler brenda dolazi sa brojnim naprednim sistemima pomoći vozaču, pa koristi kameru za prepoznavanje saobraćajnih znakova i otkriva širok spektar informacija, poput LED znakova.

Upozorenje o sudaru sa automatskim kočenjem u slučaju opasnosti i otkrivanje pešaka i biciklista aktivno je pri brzinama od 5 do 85 km/h i znatno povećava bezbednost, posebno u gustom gradskom saobraćaju.

Foto: Promo

U svakom slučaju, novoj Corsi dobro ide, a brojke od 300.000 proizvedenih primeraka nove generacije do danas, kao i 4.000 prodatih električnih samo za dva meseca, jasno otkrivaju da li je francusko-nemačka saradnja uspešna.

Foto: Promo

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (2)