Ferrari Purosangue Foto:Giorgi Tedoradze /tedoradze.net

Prvi SUV model u istoriji brenda Ferrari uskoro stiže na puteve, čime će biti zaokružena ponuda supersportskih SUV modela na tržištu automobilske egzotike.

Istina, nedostaju još neki poput Bugattija, McLarena i njima sličnih, ali još uvek nisu svi spremni da prodaju obraz. Ferrari ipak ne želi da se odrekne ovakve prilike za zaradu, a koja se već pokazala spasonosnom za Porsche, Lamborghini, pa i Aston Martin. Nadajmo se samo da neće razočarati.

SUV model nosi ime Purosangue, svi znamo šta bi morao da ponudi, ali niko još ne zna kako će izgledati, piše Index.hr. Bilo je već nekih rendera, o kojima smo pisali i prikazali ih na Nova.rs portalu, ali sada stiže nešto novo.

Svoj predlog nam daje dizajner Giorgi Tedoradze koji je ponudio dva rendera bazirana na svemu što je do sad poznato.

Zna se da će budući SUV biti dugačak oko pet metara, sa povišenim rastojanjem od tla.

Ferrari Purosangue Foto:Giorgi Tedoradze /tedoradze.net

Priča se o ekstremno agresivnom izgledu, ali i prepoznatljivim detaljima, kao i prihvatanjem nekih novih dizajnerskih rešenja. Ono što sigurno nećemo videti je ovakav položaj izduvnih cevi. Možda izgledaju efektno, ali u praksi bi žigosali svakog ko bi posle vožnje posegnuo u prtljažnik po stvari.

Nama se dopao ranije prikazan Autocar render, jer su se vodili izjavom italijanskih čelnika, koji su rekli da će Purosangue biti nešto potpuno drugačije od svega viđenog do sad i, navodno, ovaj ultraluksuzni SUV neće biti sličan gore navedenim rivalima. U Ferariju žele da sa novim modelom čak otvore sasvim novi segment.

Foto: Twitter/Autocar

Purosangue će pokretati 3.9 V8 twinturbo iz GTC4Lusso modela, sa oko 650 KS, dok je teži slučaj da možemo da očekujemo atmosferski V12.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare