FOTO: Shutterstock

U Smederevskoj Palanci danas će biti održan protest zbog toga što su u noći između 12. i 13. oktobra neidentifikovane osobe u tom gradu iz vatrenog oružja ubile više psa.

Kako je FoNetu izjavila aktivistkinja iz jedne grupe koja brine o napuštenim životinjama, koja je rekla da zbog bezbednosti želi da ostane anonimna, neverovatno je da nadležni još uvek nisu pronašli počinioce.

„Ovo nećemo zaboraviti. Ima nas dosta kojima je preko glave nereagovanja, zatvaranja očiju i okretanja leđa od gorućih problema. Oni koji su ubijali pse u stanju su da ubiju i čoveka i zato pozivamo sve ljude i organizacije da se danas u 18 časova pridruže protestu“, rekla je ona.

U Smederevskoj Palanci neidentifikovane osobe su iz vatrenog oružija usmrtile pse u tom gradu, a kako je FoNetu rekla sekretarica opštine, oni još uvek nemaju komentar, a u opštini nije bilo nikoga za dodatne informacije.

„Dobićete svi saopštenje kada bude potrebno, a za sada nemamo komentar“, kazala je sekretarica opštine.

Nevena Tošić, koja je podnela krivičnu prijavu zbog ovog slučaja, izjavila je FoNetu da je dala izjavu u policiji.

„Danas su me zvali iz policije u Smederevskoj Palanci da dam izjavu povodom krivične prijave koju sam podnela u Tužilaštvu. Rekli su mi da imaju samo jednu patrolu i da za događaj nisu znali sve do moje podnete prijave“, rekla je Tošić.

Predsednik Udruženja za prava i zaštitu životinja „Belka“ iz Majdanpeka Igor Janković rekao je FoNetu da će početi štrajk glađu ako osobe koje su ubile pse ne budu uhapšene.

„Udruženje sam registrovao 2014. godine, ali sam i pre toga brinuo o napuštenim životinjama. Već duže vreme nadležnima i policiji u Smederevskoj Palanci šaljem dopise o zlostavljanju životinja, ali oni ne reaguju. Ako u roku od 15 dana policija u Smederevskoj Palanci ne pronađe osobe koje su ubile pse, počeću štrajk glađu ispred policijske stanice“, rekao je Janković.

BONUS VIDEO -Ubijaju pse u Smederevskoj Palanci

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare