Foto: Facebook/Timea Gajodi/Arhiva

Poznati pevač Vlado Georgiev odlučio je da se priključi humanitarnoj akciji skupljanja novca za lečenje malog Olivera, tako što će prodati svoju miksetu. Oliveru nedostaje još svega 35.000 evra i toliki iznos deli jednogodišnjeg Olivera Pal Gajodija, obolelog od spinalne mišićne atrofije tip 1, od najskupljeg leka, koji košta dva miliona dolara.

Pevač je na svom Tviter nalogu objavio da prodaje svoju miksetu, koja je sa njim bila na mnogim turnejama i koncertima, a sav novac od prodaje uplatiće za lečenje malog Olivera..

„Da li bi neko kupio moj lični Soundcraft 40ch monitorski mikser? Išao je sa mnom svuda, radio turneju „Žena bez imena“, koncert na Vodi – HN, itd… Dao bih sav novac za Olivera, pa ako je neko zainteresovan neka kaže koliko, a ja ću mu miksetu dati sa zadovoljstvom. Izvolite“, napisao je pevač.

Podsetimo, reditelj „Južnog vetra“, Miloš Avramović, organizovao je humanitarnu akciju u kojoj je jedan od fanova ovog filma kupio jaknu koju je nosio popularni Baća, kojeg igra Miodrag Radonjić. Novac od prodaje otišao je u humanitarne svrhe za pomoć malom Oliveru.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Južni Vetar (@juznivetarfilm)


Međutim, Avramović se tu nije zaustavio. Naime, reditelj je sa ekipom glumaca iz „Južnog vetra“ odlučio da na licitaciju stavi automobil marke lada, koji je u seriji i filmu vozio njegov glavni junak Petar Maraš. Popularnu ladu kupio je košarkaš Bogdan Bogdanović.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Južni Vetar (@juznivetarfilm)

Dramaturg Siniša Kovačević objavio je na svom Tviteru da prodaje rakiju koju je lično pravio, kako bi ubrzao sakupljanje novca za lečenje Anike, Olivera i Minje. On je 130 flaša bio procenio na 3000 evra, međutim voditelj Ivan Ivanović povećao je ulog u odnosu na sve koji su učestvovali u ovoj licitaciji.

Foto: NOVA S

„Ako mi nešto nije promaklo, najviše je ponudio g. Ivanović – 4750 evra. Čestitam. Plemenitim i daronosnim damama i gospodi koja su učestvovala, od srca hvala vama, koji ste podržali, takođe. Dečici želim da ozdrave, a ološu da neguje zlo i obavija ga oko svojih sitnih duša i malih srca“, napisao je tada Kovačević na Tviteru.

Ivan Ivanović Foto:Ivan Dinić/Nova S

Ovo nije bila jedina humanitarna aukcija u kojoj je učestvovao poznati voditelj. Naime, Ivan Ivanović je kupio i svetleću skulpturu u obliku falusa, koju je umetnik Andrej Josifovski, poznatiji kao Pijanista, instalirao svojevremeno ispred Skupštine. Novac od prodaje Pijanista će donirati u dobrotvorne svrhe.

Foto: Budi human

Podsetimo, Oliver Pal Gajodi rođen je kao zdrava beba. Nakon mesec dana, kada su ga odveli na prvu vakcinu, doktor je primetio da nešto nije u redu sa detetom – nije pomerao ni rukice ni nogice. Upućen je u Novi Sad u bolnicu. Nakon mesec dana hospitalizacije i brojnih ispitivanja, uspostavljena je dijagnoza. Rečeno je da Oliver boluje od smrtonosne neuromišićne bolesti – Spinalna mišićna atrofija, tip 1. Radi se o vrlo progresivnoj bolesti koja napada mišiće i brzo se gube osnovne životne funkcije kao što su hodanje, varenje, gutanje i disanje.

Foto: Facebook/Timea Gajodi

Sa dva i po meseca je Oliver primio prvu terapiju. Nakon toga je bio jako slab i više vremena provodi u bolnici nego kod kuće. I sada se nalazi u bolnici, na respiratoru.

Oliveru su neophodna sredstva za lečenje u inostranstvu, za genetsku terapiju, medikamente i medicinski potrošni materijal, fizikalne terapije, rehabilitacije, kao i za putne troškove i troškove smeštaja.

Za Oliverov život bez bolesti! Budimo humani!

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Svi komentari (0)