Oliver i Miloš Avramović Foto:Privatna arhiva/E-Stock/Miloš Rafailović

Reditelj Miloš Avramović organizovao je humanitarnu akciju u kojoj je jedan od fanova "Južnog vetra" kupio jaknu popularnog junaka Baće iz pomenutog fima. Novac od prodaje otišao je u humanitarne svrhe za pomoć malom Oliveru, koji boluje od spinalne mišićne atrofije. Avramović se međutim tu nije zaustavio. Naime, reditelj je sa ekipom glumaca iz "Južnog vetra" odlučio da na licitaciju stavi automobil marke Lada, koji je u seriji i filmu vozio njegov glavni junak Petar Maraš.

PROČITAJTE JOŠ

„Hteli smo da iskoristimo ovaj period, kada imamo malo više vremena, na najbolji mogući način i pomognemo nekome kome je pomoć neophodna. Ja sam na društvenim mrežama Fejsbuk i Instagram podelio da je Baćina jakna na prodaju, a fanovi su mi pisali u inboks i licitirali koliko ko može da izdvoji novca. Dobio sam gomilu poruka. Prvo je trebalo da se iskristališe koja ponuda je realna, a koja ne. Javljali su se i klinci, pa ja pitam ‘da li si punoletan, on mi kaže da nije’, ali na kraju izbor je pao na dvoje ljudi. Na jednu ženu iz Švajcarske i momka koji je kupio jaknu“, rekao je reditelj Miloš Avramović za portal Nova.rs.

„Jaknu je kupio momak koji, čini mi se živi u Americi, a trenutno je kod nas u Srbiji. Mi smo još dodali deo novca i uspeli smo da uplatimo 1.000 evra za Oliverov život“, kaže Avramović za portal Nova.rs.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Južni Vetar (@juznivetarfilm)

Ekipa serije i filma „Južni vetar“ ne planira tu da se zaustavi. Oni već danas organizuju novu licitaciju. Na prodaju će biti automobil marke Lada, koji u seriji pripada ocu glavnog junaka Petra Maraša, a koji je i sam Maraš, odnosno glumac Miloš Biković vozio.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Južni Vetar (@juznivetarfilm)

„Danas će na našem zvaničnom portalu i Instagram nalozima i Fejsbuk profilu biti organizovana licitacija za Ladu koju je u filmu ‘Južni vetar’ vozio Marašev otac i sam Maraš. Probaćemo da dostignemo što veću cenu za malog Olivera. Nastavićemo i dalje sa humanitarnim akcijama, prodavaćemo razne upečatljive predmete sa snimanja, a taj novac ćemo dati u humanitarne svrhe. Naravno i mi ćemo dodati jedan deo para, koliko budemo u mogućnosti. Današnji post pored mene šerovaće i Miloš Biković i Miodrag Radonjić na svojim društvenim mrežama. Ideja je da postignemo što veću cenu. Nadam se da će ljudi biti zainteresovani. Bilo bi dobro da se i neke firme uključe i svojim sredstvima pomognu da u humanitarne svrhe uplatimo što više novca.“

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miloš Avramović (@awramovsky)

Reditelj Miloš Avramović, producent Tatjana Žeželj i glumci Miloš Biković i Miodrag Radonjić zajedno su osnovali fondaciju pod nazivom „Sačuvaj osmeh“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Južni Vetar (@juznivetarfilm)

„Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Tatjana Žeželj i ja osnovali smo humanitarnu fondaciju ‘Sačuvaj osmeh’, i već smo u okviru te fondacije uspevali da organizujemo nekoliko humanitarnih akcija i da prikupimo, onako veća sredstva i da pomognemo mališanima na razne načine, a to ćemo nastaviti da radi kad god budemo mogli. To je nešto što osećamo kao neku vrstu naše obaveze i apelujem na druge ljude da i oni pomognu koliko mogu.“

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar