Već viđeno: Otkaz Jovane i Srđana kao u američkoj sapunici

Showbiz 20. sep. 202011:27 > 11:48
Podeli:
Foto: Promo/Imdb, Instagram/jjovanajoksimovic

Nedavna vest o odlasku Jovane Joksimović i Srđana Predojevića sa TV "Prva", neodoljivo podseća na američku hit TV dramu "The Morning Show" u kojoj glavne uloge imaju Dženifer Aniston i Stiv Karel.

Naime, voditelji jutarnjeg programa Jovana Joksimović i Srđan Predojević iznenada su prekinuli saradnju sa TV “Prva”, o čemu je Nova.rs već pisala. Njihova priča koja u fokus stavlja navodne nesuglasice sa voditeljem Filipom Čukanovićem, ali i sa produkcijom televizije, neodoljivo podseća na američku hit sapunicu „The Morning Show“.

I ne samo to, iznenađujuća je i fizička sličnost između izmišljenog voditeljskog para iz TV serije i postojećih Jovane i Srđana.

PROČITAJTE JOŠ

Nova serija striming platforme Apple TV+ ne pogađa baš svaki detalj „scenarija“ Jovane i Srđana, mada radnja serije u mnogome liči na dramu koja se navodno odvija na TV Prva, a o kojoj je javnost ovih dana imala prilike da čuje u domaćim medijima.

Naime, u seriji „The Morning Show“, prati Aleks Livi (Dženifer Aniston) i Miča Keslera (Stiv Karel) koji su 15 godina uveseljavali Amerikance u ranim jutarnjim časovima. Posle silnih televizijskih nagrada i epiteta najboljeg tandema na malim ekranima, sve je palo u vodu u tri ujutru kad je „pukla tikva“ pričom da je Mič seksualno uznemiravao žene.

Njegova partnerka Aleks Livi je u drugom krugu pakla. Ostavljena je sama sa rejtingom koji je iz dana u dan sve niži, očajnim bračnim odnosima i šuškanjima da producenti već nekoliko godina unazad imaju u planu da joj skuvaju kafu sikterušu. Nepristupačna diva okružena još većim medijskim ološima koji gledaju kako da se dokopaju stolice koja je prazna pred kamerama. Nisu ni svesni da se glavni čovek kuće ludo zabavlja njihovim nasmejanim životima ispred objektiva i uplakanim kad se kamere ugase.

Nakon što viralni snimak reporterke Bredli Džekson (Riz Viterspun) koja urliče na protestu gašenja rudnika dospe u ruke “The Morning Show” glavnokomandujući vide idealnu priliku da je smeste na mesto pored Aleks i zagorčaju joj život, jer im je više muka njenog ledenog kraljvestva, ispred i iza kamera.

“The Morning Show” inspirisan je, iako to nijedog trenutka to ne pominje, događajima koji su pogodili televiziju NBC i jutarnji program “Today” pre dve godine. Nasmejana lica koja su godinama u vrisak zore pozdravljala publiku jednog jutra su bila smušena jer je otkriveno da je njihov kolega i voditelj optužen za višestruke seksualne prestupe i maltretiranje zaposlenih. Momentalni otkaz, srceparajuće poruke podrške ženama i besramno tlačenje žrtava koje su otvorile dušu u programu ne bi li rejting poskočio omogućio je da se spasi program koji je bio pred izumiranjem. Serija prati identičan model, ali sa uvidom kakvi su to ljudi iza kamere.

Da rezimiramo,  Aleks i Mič svakako nemaju identičnu priču kao naš popularni voditeljski par, ali pojedini momenti – kao što su arogancija, navodne ucene i rejtinzi – neodoljivo podsećaju na dramu sa TV Prva, bar ako je verovatno izvorima iz televizijskih krugova. 

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar