„Nemojte da vičete na mene“ i drugi hitovi Jovane Joksimović

Showbiz 19. sep. 202011:54 > 12:1813 komentara
Podeli:
Jovana Joksimović Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Voditeljka i novinarka Jovana Joksimović ponovo je glavna tema domaćih medija, a sve zbog njenog odlaska sa televizije "Prva", na kojoj je vodila jutarnji program sa Srđanom Predojevićem poslednje dve godine. Njenu karijeru popularne voditeljke ovog TV formata tokom godina su obeležili brojni intrigantni momenti sa aktuelnim gostima, među kojima su se specifično izdvojili oni sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

“Nemojte da vičete na mene”.

Ona je u januaru 2015. poručila tadašnjem premijeru, a sadašnjem predsedniku koji je povisio ton nezadovoljan pitanjem: “Nemojte da vičete na mene”. Tada je još uvek bila na televiziji “Pink”, a njen odgovor u javnosti je prihvaćen kao hrabar potez novinarke koja je bila “napadnuta” u sopstvenom studiju od strane državnog funkcionera.

„Ja Vas, predsedniče, ništa ne razumem“ 

Njen najupečatljivi intervju sa Vučićem, međutim, dogodio se 29. marta ove godine u jeku prvog talasa pandemije koronavirusa.

PROČITAJTE JOŠ

Rečenica koja se, čini se, najčešće citira iz pomenutog intervjua jeste: „Ja Vas, predsedniče, ništa ne razumem“, a voditeljka ju je izrekla dok je Vučić objašnjavao šta podrazumeva paket mera pomoći privredi i građanima.

Takođe, ostaće upamćeno da je ona pokušala da sazna kako bi izgledao dvadesetčetvoročasovni karantin, koji je predsednik tada najavio kao mogućnost, te ga upitala o konferenciji za novinare na kojoj je građanima poručivano da se ne boje “najsmešnijeg virusa”.

Joksimović je u proteklih nekoliko godina često intervjuisala Aleksandra Vučića, uglavnom u jutarnjim programima koje vodi zajedno sa kolegom i kumom Srđanom Predojevićem, ali i u specijalnim emisijama čiji je bila domaćin.

Česta je tema domaćih medija, ali i korisnika društvenih mreža, te je jedni opisuju kao neverovatno harizmatičnu i hrabru, dok drugi navode da je iritantna i potkupljena.

Jedna od nedavno komentarisanijih emisija u domaćim medijima, bila je i ona u kojoj su voditelji imali „okršaj“ sa Dr Branislavom Tiodorovićem.

PROČITAJTE JOŠ

Rasprava sa Tiodorovićem

On je, prilikom uključivanja u program TV Prva kritikovao voditelje Srđana Predojevića i Jovanu Joksimović, koji su sa novinarkama razgovarali o putovanjima.

Jovana je istakla da lepo raspoloženje u studiju nije znak neozbiljnosti, ali je Tiodorović ipak reagovao rečima:  “Ustaću, i otići ću, ako mi ne dozvolite da ispričam šta hoću”.

Njihova rasprava odnosila se na putovanja van zemlje tokom pandemije koronavirusa.

„Jesi ti depresivna? Hm?“ 

Krajem decembra 2019. godine, Jovana je bila na udaru domaće javnosti zbog komentara upućenih koleginici Mrđa Željki sa terena. Tema o kojoj su pričale je bila depresija.

„Jesi ti depresivna? Hm?“,  upitala je Jovana koleginicu na kraju priloga, vrlo ravnim tonom. Nakon što je reporterka smireno i profesionalno odgovorila da „nije“, Jovana je nastavila.

„Dobro. Onda malo više entuzijazma. Da objasnimo gledaocima da je lepo… praznici…“

 

Vanzemaljci u gradskom prevozu

Ne treba nikako zaboraviti ni čuvenu teoretičarku zavere  Irenu Sjekloca Miler, koja je svojevremeno imala prostora da baš u emisiji kod Jovane i Srđana govori o vanzemaljcima.

Srđan ju je tada, krajnje ozbiljno, upitao da li je videla vanzemaljca u gradskom prevozu u Beogradu, a ona je odgovorila da je videla momka sa reptilskim očima.

Podsetimo, voditelji jutarnjeg programa Jovana Joksimović i Srđan Predojević iznenada su prekinuli saradnju sa TV „Prva“, a kako Nova.rs saznaje, glavni razlog su nesuglasice između produkcije i voditeljskog para, a delom i novi voditelj Filip Čukanović, koji ih je menjao tokom letnje pauze.

Prema našim saznanjima, već neko vreme vlada tenzija između voditelja i produkcije, što zbog mimoilaženja u stavovima, što zbog neslaganja i na relaciji Srđan – Jovana, i to je navodno ozbiljno počelo da se odražava na program.

Više o tome možete pročitati u tekstu „Kašnjenje, arogancija, svađe: Sve o odlasku Jovane i Srđana„.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar