Nikola Simic
Foto: Zoran Lončarević

Tokom života Nikole Simića, često se pisalo o tome da glumac ima ćerku Anu i dve unuke, Isidoru i Saru.

Bratanac poznatog glumca osvrnuo se na ove priče, pa je potvrio da one, ipak, nisu istinite.

PROČITAJTE JOŠ:

„Nikola nije imao ćerku ni unuke. Ana je ćerka njegove poslednje žene Snežane. On je bio dobar prema njoj, ali joj nije otac. Nikoli je u mladosti puklo slepo crevo, došlo je do sepse, to se tada zvalo tuberkuloza stomaka, a lečili su ga radijacijom, nakon čega je ostao sterilan i nije mogao da ima dece. Oni sve pokušavaju zbog nasledstva“, rekao je Nenad.

Nikolin bratanac je svojevremeno za medije ispričao da je glumac imao bogat ljubavni život, da se četiri puta ženio i razvodio, te da je obožavao žene. Prema njima je bio galantan, pa se jako lepo ophodio prema dama. U toku poslednjih godina života glumca, pričalo se da je u vezi sa 48 godina mlađom koleginicom.

Početkom 2014. godine Simić je oboleo od raka prostate, pa je u februaru iste godine operisan, da bi početkom juna usledile su komplikacije sa bešikom.

Glumac je preminuo 9. novembra 2014. godine, devet meseci nakon operacije, u 80. godini života.

Nikola je odrastao na Zvezdari, a njegova porodica se kasnije preselila na Topličin venac. Ovaj prelazak je Simić teško podneo, jer je bio razdvojen od svog društva.

Kao što je njegov bratanac opisao, glumac je uživao u ljubavi i zaljubljivanju. Jednom prilikom, Nikola je govorio o vezi zaljubljivanja i hrabrosti.

„A treba se zaljubljivati. Psiholozi kažu da dođe trenutak kad čovek želi da promeni način svog života. Treba imati hrabrosti i smelosti i to uraditi. Ja to znam, naravno iz prve ruke. Trebalo je imati hrabrosti i igrati „Dunda“ u Dubrovniku te večeri kad su mi saopštili da mi je otac umro. I niko to nije znao. Trebalo je imati hrabrosti i igrati „Bubu“ 30. decembra, a sahraniti majku 29″, objasnio je tada ćuveni glumac.

Važio je za posebno duhovitu osobu, a kako su govorili svi koji ga poznaju, vedar duh je zadržao do kraja života.

„Smeh je nešto najblagotvornije na svetu. U smehu, kroz smeh, čovek sve nevolje zaboravlja. Neka to bude i za trenutak, ali taj trenutak je dragocen. Nemoguće je da jedno biće bude stalno pod tenzijom, mora negde da pokulja ono nagomilano u njemu“, rekao je u jednom intervjuu Nikola Simić, kako prenosi „Blic“.

BONUS VIDEO: Svetozar Cvetković o Faustu i aktuelnom trenutku

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.