Štajnfeld pozvala na protest u Jagodini: Zaštitimo devojčice

Showbiz 04. jun. 202109:45
Podeli:
Foto: N1

Glumica i producentkinja Danijela Štajnfeld pozvala je građane Srbije da dođu na veliki protest u Jagodini kako bi zajedno zaštitili žene i devojčice od nasilja.

Ona je na Instagramu objavila najavu protesta „Nezavisne ženske grupe“.

PROČITAJTE JOŠ

„Dođi u Jagodinu u subotu. Podrži nas u borbi protiv zlostavljanja moći i zlostavljanja devojčica i žena. Pridruži nam se. Dosta je bilo ćutanja. Daj osobama koje su pretrpele ponižavanje i nasilje PODRŠKU. Zajedno ćemo nadjačati i polomiti štit koji štiti nasilnike“, napisala je Štajnfeld na Instagramu.

Ovo je prva akcija te vrste u ovom gradu od kad je potpredsednica Stranke slobode i pravde, Marinika Tepić, obavestila javnost da je prvi čovek Jagodine, Dragan Marković Palma, organizovao žurke na kojima su podvođene devojke i maloletnice.

Govoreći o ovoj akciji koja će se održati u Jagodini, aktivistkinja Aida Ćorović je za naš portal ranije rekla da će predstavnici nekoliko organizacija doći u taj grad kako bi promovisali brojeve telefona na koje mogu da se jave žrtve seksualnog nasilja.

“Nakon našeg prvog odlaska u Jagodinu, udružile su se različite organizacije, pre svega tu su Inicijativa Ne davimo Beograd, Astra i Autonomni ženski centar, ali i brojni aktivisti pojedinačno. Mi smo načelno formirali nešto što se zove “Nezavisna ženska grupa” i nastavljamo dalje da obilazimo mesta po Srbiji”, istakla je Ćorović ranije.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar