Foto: Arhiva, E-Stock

Kako su početkom druge decenije 21. veka narodnjaci polako padali u zaborav, a reperi i treperi polako zauzimali njihova mesta, mnogi narodnjaci u želji da isprate popularne trendove i pokušaju da "vaskrsnu karijeru" snimali su duete

Pročitajte još:

Pevačica Jana bila je jedna od prvih sa estrade koje su eksperimentisali. Ona je snimila duet sa sada popularnim MC Stojanom. Njihova pesma je prvo zaživela u dijaspori, a danas njihov video na Jutjubu broji 17 miliona pregleda.

Nekoliko godina kasnije, Dara Bubamara započela je saradnju sa reperom Stefanom Đurićem Rastom, bez obzira na sve upravo ta pesma je tada pomogla Bubamri da se vrati na scenu posle kraće pauze.

„Prvi se na naše pesme upecao Boban Rajović, posle se upecala Dara Bubamara, pa smo potom radili album Ane Nikolić. To je bila prekretnica“, rekao je Cobi svojevremeno.

Samo godinu dana nakon koleginice Dare, Seka Aleksić ukristila je glas sa reperom Nenadom Aleksićem Sha. Ona je snimila pesmu „Ti se hraniš mojim bolom“ koja je tada bila jedna od slušanijih na albumu.

Maja Berović je 2016. godine započela saradnju sa popularnim rep dvojcem Jala Bratom i Bubom Korelijem. Oni su saradnju započeli jednim duetom, a kasnije njih dvojica nastavila da pišu pesme za Majine albume.

Možda i jedna od najvećih hitova izrodila je saradnja „okorelog narodnjaka“, pevačice Stoje i mladih repera i trepera Relje Popovića i Cobija. Oni su 2016. godine snimili pesmu „Samo jako“ koja je do danas preslušana više od 65 miliona puta.

Ovaj trend ispratio je i Radiša Trajković Đani koji je sa koleginicom Janom i Mc Stojanom snimio pravu treš pesmu pre tri godine pod nazivom „Pevačica.

Dragana Mirković takođe nije odolela novijem zvuku pa je snimila duet s reperom Vukom Mobom.

Kako su u više navrata i sami pevači priznali, bili su prinuđeni da snimaju duete sa reperima samo kako bi potražnja za njima u dijaspori skočila, kao i cena.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar