Nenad Jezdić: Konačno sam dobio šansu da budem emotivan i ranjiv (VIDEO)

Showbiz 10. okt. 202120:04
Podeli:

Pre dve večeri su u Domu omladine dodeljene nagrade Zlatna antena za najbolja TV ostvarenja tokom protekle godine. Među dobitnicima nagrada nalazi se i glumac Nenad Jezdić, koji je nagradu osvojio za najbolju mušku ulogu i to u filmu i seriji "Vikend sa ćaletom" u produkciji United Media, ali je dobio nagradu i za najbolju mušku ulogu u seriji "Kamiondžije".

PROČITAJTE JOŠ

„Meni su nagrade značajne, lagao bih kada bih rekao da mi to ne godi i ne prija. Ali, nisu one presudne za ono što čini glumački život i našu svakodnevicu – stalno traganje, stalno neka igrica maštanja i traganja po sebi i drugima. Ovo je stimulans, lep osećaj i počast, ali nije presudna za moj posao. Ja, kao ambiciozan čovek, tek želim da se radujem novim ulogama i otkrivanju novih karaktera i novih uloga“, rekao je Jezdić za Novu.

Jezdić govori da je ovo jedna od retkih uloga u kojoj se prikazao kao ranjiv i emotivan.

„Ne možemo se toliko identifikovati sa karakterom i transportovati ga u svoj emotivni svet, ali meni je uloga Kašike u seriji i filmu Vikend sa ćaletom pružila fantastičnu priliku da izađem iz onoga što mi ne svojom voljom zadobijemo – a to je žig klišea. Ja sam konačno dobio šansu da budem emotivan i potresen, da budem intimno potresen u ime lika kojeg igram. Zato je ta uloga za mene značajna i zato je epilog takve uloge možda baš i ova nagrada. Svi smo mi emotivna bića, svi smo od emocija sazdani i divno je u ovom poslu, kada dobiješ zadatak da budeš emotivan, slojevit i sadržajan. U tom smislu mi je uloga jako značajna, a bila je značajna i zbog nekih drugih stvari, da ne otvaram sada neke intimne teme. Dragoceno je to što su oba ova projekta rađena u dobroj i lepoj atmosferi“, objasnio je glumac.

Nenad Jezdić FEDIS nagrade nagrada
Nenad Jezdić Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Kaže da mu je najznačajnije bilo to što je na oba projekta radio sa dragim kolegama, Banetom Vidakovićem i Tihomirom Tikom Stanićem.

„Oba projekta su rađena u spremnosti i raspoloženju da se malo žrtvuješ, u spremnosti i raspoloženju da malo odstupiš od svojih konvencija poslovnih. Baš smo izgarali, baš smo se trudili i meni je drago da sam baš za ta dva projekta dobio nagradu.  U oba projekta sam imao dva divna partnera – u Vikendu sa ćaletom Baneta Vidakovića, a u Kamiondžijama Tihomira Tiku Stanića. To je takođe jedna mera ovog uspeha, što sam sa njima uspeo da uspostavim jednu dobru, profesionalnu i glumačku komunikaciju, a i ovako intimno i privatno takođe. Kazuje mi se da to nedostaje društvu u celini – spremnost da se učini žrtva za drugoga, da se bude tolerantan uprkos nekim navikama, da se ima razumevanja uprkos tome što sve ukazuje da razumevanja nema. Isplati se, ne bukvalno, ali je dragoceno i vredno biti susretljiv, biti pažljiv i odnositi se sa saradnicima sa merom ljubavi i prijateljstva. Ne odnosi se ovo samo na nas filmadžije, već i na sve druge u svim slojevima društva, u svim segmentima našeg dejstvovanja, sloga i prijateljstvo je nešto što nam nedostaje, a ja sam to imao u ova dva projekta“, zaključio je glumac za Novu.

Na dodeli nagrada, najbolju glavnu žensku ulogu odigrala je Mirjana Karanović, a Zlatnu antenu „Milena Dravić“ dobila je za rolu Mirjane Marković u „Porodici“.

Glumica se javila video-porukom iz Švedske i naglasila da je srećna i uzbuđena zbog nagrade, kao i da joj je uloga Mirjane Marković verovatno najteža u životu jer je prvi put igrala biografsku rolu, odnosno osobu koja je postojala i koju su mnogi poznavali.

BONUS VIDEO: Dragan Mićanović otkriva svoje omiljene uloge u dosadašnjoj karijeri

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar