Putopis Mirjane Karanović sa švedske truneje za Nova.rs FOTO

Showbiz 08. okt. 202118:58
Podeli:
Mirjana Karanović Foto: Privatna arhiva

Legendarna jugoslovneska i srpska glumica Mirjana Karanović koja se trenutno nalazi na proputovanju u Švedskoj, a povodom svoje glumačke turneje, ekskluzivno govori za Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ

„Turneja koju sada imam po Švedskoj je zapravo organizovana od strane Riks Teatra iz Švedske. Njihov umetnički direktor je video našu predstavu i ona je postala deo njihovog godišnjeg repertoara. Riks Teatar je zapravo najstarije i najveće putujuće pozorište na svetu, osnovala ga je Švedska posle Drugog svetskog rata kada su mnoga mesta u toj zemlji htela da gledaju pozorišne predstave, a nisu bile u mogućnosti“, započinje za Nova.rs glumica.

Kako govori za naš portal, u Švedskoj se nalazi već mesec dana i tamo će ostati kako bi odigrala još četiri predstave.

„Oni finansiraju ovaj teatar sa impozantnom novačnom sumom na godišnjem nivou. Imaju oko 59 projekata u toku godine, predstava koje putuju po čitavoj Švedskoj, pa smo mi ovde već skoro mesec dana. U početkoj su ovde bile korona mere, nije moglo da bude puno gledalište, ali su pre dva dana skinule sve mere, prvo jer je 85 odsto građana vakcinisano i jer u bolnicama nema ozbiljnih slučajeva zaraženih, nema ni umrlih. Oni su smatrali da više nema potrebe da se uvode nove mere. Sada ćemo u Stokholmu i u još nekoliko gradova imati puno gledalište na još četiri predstave“, objasnila je Karanović.

Mirjana Karanović Foto: Privatna arhiva

Raduje se i povratku u Srbiju i radu na novim projektima.

„Organizatori kažu da su predstave rasprodate, ovde je sve jako dobro organizovanno, imamo dovoljno vremena i da se pripremimo i da se odmorimo. Sve mi je jako zanimljivo. Međutim, ipak jedva čekam da se vratim u Srbiju i da započnem rad na novim projektima – Pre svega Petrin venac koji izlazi 21. oktobra u Teatru na brdu, a odmah nakon toga idem u Zagreb, Beogradsko dramsko pozorište ima koprodukciju sa ZKMom, Branka Katić, Iva Ilinčić i ja putujemo iz Beograda tamo. Onda će glumice iz Zagreba doći u Beograd, gde ćemo imati premijeru u decembru“, rekla je Karanović za Nova.rs.

„Predstava se zove „Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali“, po tekstu Tanje Šljivar, ja sam režirala tu predstavu i u njoj igram sa Enesom Salkovićem, to je predstava Narodnog pozorišta iz Zenice“, zaključila je glumica.

Mirjana Karanović Foto: Privatna arhiva

Mira je nedavno bila i u Veneciji, i to u vreme tamošenjeg filmskog festivala, a zbog sastanaka sa predstavnicima fondova, producentima, emiterima i distributerima za svoj novi film „Majka Mara“. Tada je takođe ekskluzivno govorila za Nova.rs. 

„Uzbuđena sam i presrećna što smo ovde i što je baš naš projekat iz Srbije prošao ogromnu selekciju projekata iz celog sveta. To je velika podrška i za mene kao filmske umetnice, ali i za našu kinematografiju. I pored mnogo sastanaka imam i malo vremena da uživam u ovom predivnom mestu“, rekla je Karanović tada za naš portal.

BONUS VIDEO: Nova.rs na snimanju serije „Kljun“

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar