Mira Banjac: Izbegavam mase, dobro je što nigde ne igram

Showbiz 13. mar. 202013:26
Podeli:
Foto: Vesna Lalić

Jedna od najpoznatijih srpskih glumica Mira Banjac (90) za Nova. rs, priča o novonastaloj sitaciji koja se tiče koronavirusa.

Poznata glumica kaže da je preduzela mere predustrožnosti u pokušaju suzbijanja zaraze.

„Ja izbegavam da idem u veliku masu i pokušavam da svoju higijenu dovedem do savršenstva“, rekla je glumica.

Foto: Vesna Lalić

Miru Banjac smo prošle godine gledali u seriji „Biser Bojane“ i „Ujka novi horizonti“, a sada trenutno nije angažovana ni u jednom projektu. Ona ističe da još uvek ima snage i volje da glumi, ali sada, zbog koronavirusa, smatra da je ipak bolje da trenutno ne igra nigde.

„Mogu još uvek da igram, ali trenutno nisam angažovana nigde, i dobro je s obzirom na ove karantine, ne treba nigde ni da idemo“, kaže glumica.

Osvrnuli smo se i na mlađe generacije glumaca i naše nove serije i filmove, pa pitali Miru Banjac, ko bi od njih po njenom mišljenju mogao biti naslednik jednog Zokija Radmilovića, Bate Stojkovića i drugih legendi srpskog glumišta.

„Pojavljuju se mladi, dobri glumci, za sve je potrebno vreme i distanca, pa će se pokazati. Nisu ni veliki odmah bili veliki nego su morali da čekaju da prođe neko vreme“, zaključila je.

Inače, Mira je u karijeri dugoj sedam decenija odigrala oko 300 uloga, a svaka od njih bila je zapažena. Sarađivala je sa najvećim legendama srpskog i jugoslovenskog glumišta, kao i sa velikim rediteljima.  Takođe, dobitnica je brojnih nagrada, a nedavno je, na ovogodišnjem „FEST“-u  dobila priznanje „Beogradski pobednik“ za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti.

Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

„Primajući ovaj lepi simbol, želim pre svega da se zahvalim Beogradu koji me je prihvatio za svoju sugrađanku, gde sam našla svoje pravo mesto. Hvala ljudima koji su mislili da treba da budem pored onih koji su to veliko priznanje dobili pre mene. To su značajni i veliki ljudi. Ja sam za velikima samo trčala, i mnogo sam se natrčala da bih zatvorila večeras ovaj moj kros. Moj filmski put nije ni značajan ni beznačajan. Kroz tu enigmu koja se zove film, koju nisam do danas odgonetnula, nemerljivi prilog su dali reditelji. Hvala piscima scenarija koji su ponekad nalazili neko značajnije mesto za mene. Hvala glumcima bez kojih ja nisam ništa. Glumcima, koji su moja jedina prava porodica. U životu glumca neizbežni su mediji, zahvaljujem se televiziji, radiju, kritici, štampi, i hvala prijateljima koji su do kraja ostali uz mene. I na kraju, hvala životu koji mi je podario ovaj dan, za mene velik i svečan, koji želim sa ljubavlju i zahvalnošću da podelim sa vama.”, rekla je tada glumica.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

PROČITAJTE JOŠ