Zdravko Šotra, reditelj i scenarista serije "Kralj" i Vuk Drašković, pisac knjige "Aleksandar od Jugoslavije", Foto: United Media

Prva klapa za film i TV seriju "Kralj", u režiji Zdravka Šotre, pašće 28. maja u 8 časova, na Belom dvoru, otkrio je za portal Nova.rs producent Dragan Gaga Đurković,

Filmska ekipa „Kralja“ izašla je prva na ulice od kada je proglašena pandemija koronavirusa, da snimi scene pustog Beograda koje će kasnije iskoristiti u postprodukciji. Sada će biti i prva koja počinje sa „pravim“ snimanjem, pod novim uslovima i striktnim merama zaštite, o kojima više možete saznati ovde.

Prema trenutnom planu, kako navodi Đurković, snimaće se „najmanje 91 dan“ na lokacijama u Srbiji, Crnoj Gori i Francuskoj. Serija od 15 epizoda, od koje će nastati i film, radi se u produkciji „Junajted medije“ i biće emitovana na kanalu Nova S.

Snimanje priče o životu kralja Aleksandra I Karađorđevića, po Šotrinom scenariju zasnovanom na romanu Vuka Draškovića, prvobitno je trebalo da počne 16. marta, ali je dan ranije uvedeno vanredno stanje. Čim je ono ukinuto, i čim su Filmski centar Srbije, producenti i Institut za javno zdravlje „Batut“ usaglasili mere i preporuke za bezbedno snimanje u uslovima povišenog rizika od zaraze, stvoreni su svi preduslovi da krene „akcija“.

Pred kamere će, kao glavni protagonisti – u likovima kralja Aleksandra i kraljice Marije – stati Ljubomir Bulajić i Tamara Aleksić.

Sem njih, veliku glumačku ekipu (ima oko 130 uloga) čine i Petar Strugar, Branislav Lečić, Žarko Laušević, Sergej Trifunović, Tanasije Uzunović, Nada Macanković, Nataša Ninković, Nela Mihailović, Sloboda Mićalović, Danica Maksimović, Anica Dobra, Jelica Sretenović…

– Zamolio sam glumice s kojima sam dosta sarađivao i koje su u mnogo mojih filmova glumile, da se na ovaj način oprostimo – izjavio je Šotra u emisiji „Među nama“, nagovestivši da će mu ovaj projekat biti „labudova pesma“.

Kako nam je rekao Gordan Matić iz Filmskog centra Srbije, sem „Kralja“, još tri projekta bi trebalo da nastave ili počnu snimanje ovih dana.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare