Foto: Čitalac / N1

"Hoću da te ubijem", "Zemlja poroka", "Loši geni"... grafiti su koji su ispisani po celom Beogradu. Uz svaki od njih stoji jedno ime - Marija Lukić. Reč je o naslovima pesama pevačice narodne muzike Marije Lukić, koja se odlučila za ne baš lep način promocije.

Redakciji N1 javili su se građani uznemireni grafitima u Beogradu na kojima piše: Marija Lukić „Hoću da te ubijem“.

PROČITAJTE JOŠ

Reč je, naime, o nazivu jedne pesme 33-godišnje narodne pevačice Marije Lukić, koja je odlučila da svoju muziku promoviše tako što naružuje zidove glavnog grada.

Mediji koji prate estradu o njoj pišu kao o „kraljici kafana“ i jednoj od najtraženijih mladih pevačica.

Stoga je još manje jasno zašto se opredelila za ovakvu vrstu „gerilskog marketinga“.

Podnete prijave nadležnima

O grafitima Marije Lukić pisali su i članovi Beobuild foruma, možda i najpoznatije „virtuelne kafane“ u kojoj se raspravlja o razvoju Beograda, ali i komunalnim problemima glavnog grada.

Pojedini vredni članovi foruma popisali su lokacije u više gradskih opština gde su ispisani pevačicini grafiti, i prijavili ih nadležnima.

Ne mešati pevačicu sa narodnom poslanicom iz Brusa

City Magazin podseća i da je ceo grad svojevremeno bio oblepljen u posterima na kojima je samo pisalo „Hoću da te ubijem“.

Zbunjujuće je bilo i to što pevačica deli ime sa bivšom sekretaricom gradonačelinka Brusa Milutina Jeličića Jutke. Jelićić je od te Marije Lukić, koja je danas poslanica u Narodnoj skupštini, optužen za seksualno zlostavljanje, a bizarno je što su se u vreme suđenja u Brusu, u Beogradu i pojavili posteri za pesmu „Hoću da te ubijem“.

City Magazin podseća i da je spot za tu pesmu uklonjen sa svih online platformi zbog scena eksplicitnog nasilja i vernog prikaza ubistva. Posle se pojavila manje eksplicitna verzija, a navodno je i sama pevačica želela da na taj način progovori o temi nasilja u porodici i da skrene pažnju javnosti na nasilje koje se dešava pred očima svih nas.

Marija Lukić Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

BONUS VIDEO: Kako protiv torture lokalnih kabadahija? – gosti Marija Lukić i Jelena Mažić