Feđa Stojanović o promeni imena ulica u Beogradu: Gnevan sam

Showbiz 27. jul. 202015:24
Podeli:
Feđa Stojanović Foto: Printscreen/YouTube/Dragan Films

Naš proslavljeni glumac Feđa Stojanović gnevan je zbog plana beogradske vlasti da promeni nazive ulica glavnog grada dobijenih po toponimima zaostalim iz SFRJ, među koje spadaju i Sarajevska i Mostarska.

PROČITAJTE JOŠ

„Ja lično mislim da je Srbija zemlja koja se stidi svoje prošlosti, koja se zvala Jugoslavija. U svoje vreme sam bio besan što su se menjale ulice poput Save Kovačevica, Proleterske i druge, i izmišljaju neke nove“, kaže za Nova.rs glumac, te dodaje da se prošlost gumicom ne može izbrisati.

„Generalno sam protiv toga. Trebalo bi da se ponosimo istorijom, ma kakva ona bila. Ne može se to gumicom izbrisati. Ko god dođe na vlast, izmišlja nova pravila“, konstatuje Stojanović, pa pomalo rezignirano zaključuje da je gnevan zbog odluka vlasti.

„Moje mišljenje je isto. Ja sam gnevan, istovremeno svestan gde živim.“

Foto: E-Stock/Jovan Jovanović

Pored Sarajevske i Mostarske ulice, kao ulice čiji će se nazivi promeniti, prema pisanju „Novosti“, navode se i Porečka, Hvarska, Hrvatska, Splitska, Podravska, Bjelovarska, Šibenička, Ljubljanska, Bledska, Bosanska, Mariborska, Celjska, Lopudska, Murska, Zenička.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da ulice u Beogradu treba da nose nazive ljudi koji koji su zadužili Srbiju, kao i po prijateljskim zemljama i narodima, te onima koji su zadužili čovečanstvo.

Goran Vesić Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

“Zato ćemo nastaviti da menjamo imena svih ulica koje nose naziv po onima koji više nemaju veze sa Srbijom, kao i po sredinama u kojima bilo šta što dolazi iz Srbije nije dobrodošlo”, istakao je Vesić.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar