Voja Brajović i Marija Bergam u seriji "Senke nad Balkanom", Foto: Promo

Ljubitelji serije "Senke nad balkanom" i čitaoci Nova.rs od ponedeljka imaju priliku da ekskluzivno i potpuno besplatno pogledaju sve epizode druge sezone serije na našem portalu, a glumac Voja Brajović, odnosno Taki Papahagi, govori o značaju ovog projekta koji je, prema njegovim rečima, urađen na svetskom nivou.

„Nemam toliko veliku ulogu, ali mi je bilo drago da učestvujem u nečemu što je možda najbolji proizvod koji je prikazivala televizija“, kaže na početku razgovora Brajović i navodi kako je Javni servis, koji je započeo snimanje popularne serije, napravio najveći poslovni promašaj kada je dozvolio da se druga sezona snima u drugoj produkciji.

Vojislav Brajović, Foto: Vesna Lalić

PROČITAJTE JOŠ

„Što se tiče druge sezone, naveo bih to što je RTS odustao od jednog od najboljih proizvoda, tako da je druga sezona rađena u drugoj produkciji. Mislim da je to bilo oko povećanih troškova, ali nije poenta u tome, poenta je u lošem poslovnom potezu. Šteta, jer je to ipak servis svih građana, koji plaćaju pretplatu iz svojih džepova i kojima predstavlja zadovoljstvo da imaju jedan od tako reprezentativnih proizvoda.

On se osvrnuo i na svoju ulogu u „Senkama“.

„Ja mogu samo da kažem da sam zadovoljan dobrim uslovima. Važno je imati dobre uslove na setu. Ne mislim na honorar, nije honorar bio ništa bolji, ni gori, nego su uslovi snimanja bili izvanredni. Uvek ističem i glavnog autora Dragana Bjelogrlića, rekao ja Voja za Nova.rs, pa prokomentarisao i Bjelinog naslednika Alekseja, koji je ostao zapažen u ovom ostvarenju.

PROČITAJTE JOŠ

„Nisam imao zajednička snimanja sa njim, ali pogledajte rezultat! To je svako napravio u ovom projektu. Može biti ponosan, može da se hvali što je igrao u tako značajnom proizvodu, neću uopšte preterati ako kažem da je na svetskom nivou“.

Na pitanje da li ima običaj da gleda sebe na ekranu, slavni glumac je priznao:

„Imam običaj da uopšte ne gledam ono što ja radim, a pošto nisam imao noseću ulogu u ovoj seriji, bilo je prostora da odgledam neke druge scene. Teško mi je da gledam sebe, a znam da je  gledanost velika, rezultat je važan, ističe Brajović, pa se dotiče i trenutnog stanja sa pozorištima, a o najavljenim predstavama u teatru na otvorenom, koji će tokom leta biti upriličen na Tašmajdanu, kaže sledeće:

„Ima me na repertoaru u tri pozorišta, ali mislim da nijedna moja predstava neće biti na tom otvorenom teatru. Mislim da to same kuće predlažu, zbog scenografije, zbog uslova, nije lako preneti sve to na otvoreno. Ja se nadam da je to u pitanju, a možda je i nešto drugo“, zaključuje je Voja Brajović kroz osmeh.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.