Nebojša Dugalić/ Foto:Nemanja Jovanović

"Homoseksualnost nije bila najupečatljiviji deo lika. To je povremeno provejavalo u povremenim situacijama. Ali, u toj kreativnoj gradnji lika najvažnija je unutrašnja slojevitost. Njegova homoseksualnost je samo jedan začin na događaje u kojima je bio jedan od presudnih učesnika. To je njegova intimna priča", izjavio je Nebojša Dugalić za Nova.rs, govoreći o svojoj ulozi u seriji "Senke nad Balkanom".

Scena u seriji „Senke nad Balkanom“ u kojoj je general Petar Živković prikazan kako razmenjuje nežnosti sa muškarcem nikoga nije ostavila ravnodušnim. Živković je u toj sceni prikazan na fotografiji sa dva muškarca dok ih raskomoćen pohotno hrani bananama i grožđem, što je ponovo bacilo svetlost na lik kontroverznog vojnika, zaverenika, ministra i premijera.

PROČITAJTE JOŠ

Glumac Nebojša Dugalić, koji u seriji tumači lik generala, u razgovoru za Nova.rs govorio je o homoseksualnim sklonostima lika koga tumači, ali se dotakao i same serije i snimanja druge sezone.

„Homoseksualnost nije bila najupečatljiviji deo lika. To je povremeno provejavalo u povremenim situacijama. Ali, u toj kreativnoj gradnji lika najvažnija je unutrašnja slojevitost. Njegova homoseksualnost je samo jedan začin na događaje u kojima je bio jedan od presudnih učesnika. To je njegova intimna priča. Meni je važna priča i čovek u priči – šta je tu ljudsko i ono što je slika ljudske prirode – slabosti, nesigurnosti, bolnosti, želja, itd. Nije me briga kako će se ko prema tome odnositi. Nemam tu vrstu predrasuda. Nije me briga da li je neko gej ili ne, zanima me jedino drama – šta čoveka kao čoveka boli“, izjavio je Dugalić za naš portal, a potom se osvrnuo na iskustvo sa snimanja druge sezone.

„Iskustvo je bilo sjajno, kao i u prvoj sezoni. Pre svega je tekst bio dobro napisan i tragom prve sezone, nastavili smo u istom stilu da istražujemo taj period iz nekih zanimljivih vizura. S obzirom na činjenicu da je imalo šta da se igra, bilo je jako inspirativno na samom setu. Scene su vrlo slojevite i vrlo nepredvidive, jer zapravo – slika tog vremena je takva: Mnogo se toga dešavalo u jako kratkom periodu. Mnogo obrta, mnogo ljudi koji su bili presudni za neke istorijske tokove, a zanimljivost tih prelomnih perioda je jako slikovita kada je reč o ljudskoj prirodi.“

Na pitanje da li pamti neku dogodovštinu sa snimanja, Dugalić je izjavio:

„Uglavnom pamtim lično-profesionalna lepa iskustva u radu sa kolegama. Ne pamtim anegdotske detalje, više pamtim atmosferu i sećanje na kreativno iskustvo“, zaključio je on.

Celu drugu sezonu serije “Senke nad Balkanom”, ekskluzivno možete pogledati, potpuno besplatno, na portalu Nova.rs. 

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare