Foto:Virginie Lefour / Zuma Press / Profimedia/Ivan Dinić/Nova S/Paul/FameFlynet.uk.com / Splash / Profimedia/Vesna Lalić

Brojni poznati bračni parovi, kada se zavetuju na ljubav, ubeđeni su da će ona trajati večno. Međutim, puklo je dosta brakova na našoj javnoj sceni, koja se se na kraju uglavnom završila okršajima na sudu, i to sve zbog novca. Mnogi sportisti i pevači napravili su "velike" pare i stekli dosta nekretnina, koje tokom brakorazvodne parnice pokušavaju da zadrže za sebe. Malo je slučajeva gde se imovina delila na pola, a novac im je,koliko-toliko, zalečio emotivne rane.

Uzimajući u obzir kolike se odštete dobijaju na sudovima i brakorazvodnim parnicama, one „ucveljene“ strane i nisu toliko loše prošle.

PROČITAJTE JOŠ

Na samom vrhu skupih razvoda nalaze se Slavica i Berni Eklston, koji su se razveli pre desetak godina. Kuma Harisa Džinovića je nakon razvoda postala najbogatija britanska razvedenica, prema Sandej Tajmsu, s čak 740 miliona funti. Supružnici su odlučili da okončaju dvadesettrogodišnji brak zbog turbulentnih faza kroz koje su prolazili. Sam razvod i sudski troškovi koštali su oko 1,2 milijarde dolara.

Slavica i Berni Eklston Foto: EPA/JENS BURTTNER

Jedan od najskupljih razvoda na srpskoj sceni svakako je između proslavljenog fudbalera Mateje Kežmana i njegove bivše supruge Emilije, sa kojom ima troje dece. Ona je tokom brakorazvodne parnice tražila polovinu njegovog procenjenog bogatstva, a to je pre nekoliko godina iznosilo čak 6.000.000 evra.Par se inače rastao četiri godine pre zvaničnog razvoda braka. Trebalo je da se rastanu sporazumno, ali taj dogovor je kočio Emilijin zahtev jer Mateja nije pristao na njene uslove. Matejino bogatstvo tada je procenjeno je na 12 miliona evra, uključujući i nekoliko nekretnina. Sve to je stekao tokom zajedničkog života sa Emilijom. Kad su se upoznali, on je bio samo još jedan talentovani dečak kog je klub poslao u Pirot na kaljenje. Ona je bila uz njega tokom stvaranja karijere, pratila ga je, podržavala u svemu i rodila mu troje dece, Lazara, Jakova i Aleksandru. Zbog svega toga ona je smatrala da joj pripada najmanje polovina stečene imovine. Na kraju su postigli dogovor i dobila je dosta od Kežmana, ali ni približno onome što je tražila.

Mateja Kežman Foto: Starsport/Pedja Milosavljevic

Golman FK „Partizan“, Vladimir Stojković razveo se od bivše supruge Bojane Rajić 2014. godine. Njihov zajednički sin Lav posle razlaza ostao je da živi kod majke, a redovno odlazi i kod oca. Njihov razvod bio je zanimljiv javnosti jer su golman i manekenka tada bili u lošim odnosima i na sve moguće načine su sabotiralo jedno drugo. Ona je čak sa detetom odlazila po svoje stvari koje su bile u kući na Dedinju, ali Stojke nije želeo da joj otvori vrata. Tada je izbio skandal kada je Bojana zvala paparace da uslikaju. Po gradu su kružile razne spekulacije da su se međusobno varali, ali nikada o tome nisu želeli da pričaju u javnosti. Kuća na Dedinju, koju je Vladimir kupio od kuma Duška Šarića, ostala je njemu, a Bojani je pripao stan. Oni su danas, posle svega, u korektnim odnosima. Bojana se udala i rodila još jednog sina, a Stojke se oženio i dobio još dece.

Vladimir Stojković; Foto: EPA-EFE/DOMINIK ANGERER

Vesna Zmijanac kratko je bila u braku sa harmonikašem Miroljubom Aranđelovićem Kemišom, sadašnjim suprugom Zorice Brunclik. Za rzaliku od brojnih razvoda, pevačica ništa nije želela od Kemiša, ali zato ih je razvod skupo koštao na drugi način. Vesna je tada optužila muzičara da ju je tokom braka varao sa koleginiciom Zoricom Brunclik, zbog čega se ona osećala veoma loše. Skoro 20 godina kasnije oni su zakopali ratne sekire, pa je Vesna čak bila i specijalni gost na Zoričinom koncertu u beogradskoj areni.

Foto:Ivan Dinić/Nova S/E-Stock/Časlav Vukojičić

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

 

 

 

Komentari

Svi komentari (0)