Foto: Shutterstock

Majka iz SAD-a traži odgovore nakon što se njena 7-godišnja ćerka vratila kući iz vrtića sa teškim modricama na rukama.

Nija Džons je otkrila tragove u četvrtak, 17. avgusta dok je pomagala svojoj ćerki da veže pojas nakon što ju je pokupila iz vrtića Morning Star u Distrikt Hajtsu u Merilendu. Uznemirena situacijom, Džons je to odmah prijavila lokalnoj policiji i Službi za zaštitu dece. Obdanište je imalo nadzorne kamere koje su snimile incident.

Na snimcima sa lica mesta vidi se vaspitačica 21-godišnja Lataizia Forbs, kako gura i nasilno pomera devojčicu.

Obdanište je odmah otpustilo Forbs i sprovodi istragu. Menadžer obdaništa izrazila je šok zbog postupka vaspitačice, jer ranije nije pokazivala znake takvog ponašanja. Forbs je radila u vrtiću od 2021. godine.

Džons je rekla za Foks njuz: „Bila sam uznemirena. Nisam znala kako da se osećam jer nikada nisam bila stavljena u ovu situaciju da je moje dete bilo povređeno ili imalo modrice. Nisam znala šta da mislim. Nisam znala šta da osećam. Mogla je da ima unutrašnje krvarenje ili unutrašnje oštećenje, a mi to nikada ne bismo znali“.

PROČITAJTE JOŠ:

Ovaj incident je bez presedana u 21-godišnjoj istoriji obdaništa, reklaje menadžerka Lekus Austin. Govoreći o vaspitačici, dodala je: „Nikada nije pokazivala nikakve znake toga. Veoma je nežna, dobrodušna. Ne mogu ni da objasnim šta joj je prolazilo kroz glavu u toj situaciji. Nikada nisam imala takvu situaciju ni sa jednim drugim radnikom. Dakle, da bi ona to uradila, to jednostavno, ne znam. Ne mogu to da opišem rečima jer sam još uvek… jer je ovo tako novo, definitivno je poražavajuće što se to dogodilo“.

Incident je prijavljen policiji, a u objekat je stigao zamenik službenika. Policija je obavila razgovore i pregledala video snimak pre nego što je utvrdila da je 21-godišnja Lataizia Forbs iz Bouvija u Merilendu umešana u incident zlostavljanja dece, navodi se u policijskom izveštaju.

Forbs je uhapsila jedinica policije okruga za zlostavljanje dece i ranjivih odraslih i optužena za zlostavljanje dece drugog stepena i napad drugog stepena. Ona je odvedena u zatvorsko odeljenje okruga na dalje procesuiranje.

BONUS VIDEO: Snimak pucnjave u Nešvilu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar