Rusija Ukrajina rat Foto:EPA-EFE/Stringer

Ukrajina je danas napala centar Belgoroda, ubivši prvo dvoje dece, rekao je šef regiona Vjačeslav Gladkov.

„Oružane snage Ukrajine granatirale su centar Belgoroda. Prema preliminarnim informacijama, ima dvoje mrtve dece i povređenih“, napisao je Gladkov na Telegram kanalu, prenosi Ria novosti.

Pored toga, tokom napada nekoliko granata je pogodilo stambeni sektor, precizirao je guverner.

Gladkov je kasnije izvestio da se u Belgorodu oglasila sirena za upozorenje o raketama i pozvao je sve stanovnike da se sklone.

Kako je javio dopisnik RIA Novosti, eksplozije su se dogodile oko 15 časova, nakon čega se nad gradom pojavio crni dim. Nekoliko minuta kasnije oglasila se sirena. Službe bezbednosti blokirale su raskrsnicu ulice Bogdana Hmeljnickog i avenije Slavi.

Ukrajinske oružane snage redovno granatiraju ruske pogranične teritorije, izvode udare bespilotnim letelicama. Konkretno, sinoć je ukrajinska vojska takođe pokušala da napadne Belgorodsku oblast pomoću raketa. Snage PVO uništile su 13 projektila.

Kako je Gladkov kasnije pojasnio, muškarac je poginuo kada je granata pogodila privatnu kuću. Povređene su četiri osobe, među kojima je i desetogodišnje dete. Osim toga, oštećeno je deset privatnih kuća, dva automobila i vodovod.

Pročitajte još...

Od 11. aprila 2022. godine uspostavljen je visok nivo opasnosti od terorizma širom Belgorodske oblasti. To je neophodno zbog zaoštravanja situacije na ukrajinsko-ruskoj granici i pojačane aktivnosti neprijateljske vojske u pograničnim oblastima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar