Ilustracija Foto:Shutterstock

Ukrajinka Nataliia Načinkin koja je optužena za navođenje na prostituciju mladih Ruskinja i Ukrajinki na području BiH, sporazumno je priznala krivicu.

Sporazumnim priznanjem, njoj je previđena kazna zatvora u trajanju od jedne godine i jednog meseca, kao i oduzimanje predmeta koji su korišteni prilikom izvršenja krivičnog dela.

Sporazumnim priznanjem, Načinkin je u potpunosti prihvatila odgovornost za krivično delo za koje je tereti Tužilaštvo BiH, te se odrekla prava na suđenje, kao i prava na žalbu na presudu koju joj na osnovu sporazuma izrekne Sud BiH.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Ovaj predmet predstavlja dio obimne istrage, uključujući i međunarodnu pravnu pomoć i komunikaciju sa partnerskim institucijama i agencijama, a u optužnici se navodi da je optužena, radi sticanja nezakonite imovinske koristi, vrbovala strane državljanke, uglavnom sa područja Ukrajine i Rusije, te ih dovodila u BiH, pronalazila smeštaj i iskorištavala radi pružanja seksualnih usluga za novac“, navodi se u zvaničnom saopštenju Tužilaštva BiH.

Nakon razmatranja sporazuma, Sud BiH ga je prihvatio te je optuženoj izrečena navedena kazna.

BONUS VIDEO Ispovest građana Hersona o okupaciji i borbama

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar