Nedžad Fetić Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Nakon iscrpnog policijskog uviđaja i kriminalističkog istraživanja, sisačka policija je predala pritvorskom nadzorniku Neđada Fetića (52), muškarca koji je tokom vikenda u sisačkim Capraškim Poljanama ubio jednu, a ranio četiri osobe.

On se tereti za teško ubistvo, četiri pokušaja ubistva, dovođenje u opasnost života i imovine te produženo krivično delo protiv opšte sigurnosti, a zbog čega mu preti kazna dugotrajnog zatvora.

Nakon dve noći provedene u policiji vezan lisicama doveden je na ispitivanje u prostorije Županijskog državnog tužilaštva u Sisku. Bez obzira na njegovu odbranu, uveliko će tokom istrage biti važni i rezultati veštačenja posebno onog psihijatrijskog kroz koje će veštak psihijatar dati odgovor da li je Fetić u vreme užasa dok je pucao po komšijama i palio kuće i automobila, bio uračunljiv, prenosi Jutarnji list.

Podsećamo, kako piše Jutarnji list, Neđad Fetić je pre desetak godina bio ključni svedok tužilaštva u slučaju ratnog zločina protiv srpskog civila iz 1991. Radilo se o ubistvu Rade Španovića, kog su hrvatski vojnici, među kojima je bio i Fetić, 6. septembra 1991. odvezli iz njegove kuće u Capragu, a zatim s 25 metaka izrešetali pored groblja u Komarevu.

PROČITAJTE JOŠ:

Za taj zločin osuđeni su Fetićevi saborci Haso Mahmutagić i Mirko Šašo na osam, odnosno šest godina zatvora. Fetić je na suđenju ispričao kako je on zapravo uočio da Španović, kojeg je poznavao od detinjstva, „špijunira“ njihove položaje te na to upozorio svoje saborce, koji su s njim onda krenuli po Španovića.

BONUS VIDEO: Snimak pucnjave u Nešvilu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar