Foto: Elmedin Mehić/klix.ba

Ugledni privrednik iz Zenice Salko Džananović izvršio je samoubistvo danas u svom stanu u ovom gradu, u Bosni i Herecegovini.

Prema rečima dežurnog iz Operativnog centra MUP-a Zeničko – dobojskog kantona (ZDK), samoubistvo se dogodilo u ulici Sestara Ditrih, piše portal 072info, a  prenosi sarajevsko Oslobođenje.

„Samoubistvo je počinio S. DŽ. rođen 1960. godine u Zenici, i to iz vatrenog oružja. Na licu mesta dežurni mrtvozornik je konstatovao smrt“, naveli su iz MUP-a ZDK.

Sa celokupnim slučajem upoznat je dežurni tužilac Tužilaštva ZDK.

Salko Džananović  je bio Bio je jedan od najuspešnijih privrednika i uglednih Zeničana. U njegovom vlasništvu, između ostalog, donedavno su bili hotel „Zenica“ i jedini šoping centar u gradu, inače najveći ob jekat u Zenici.

Inače, Džananović je već dugo vremena bio u teškom zdravstvenom stanju uzrokovanom bolesti, a nedavno je kompaniji Bingo prodao sve što je bilo u njegovom vlasništvu od Hotela Zenica, Shopping centra Džananović, maloprodajnih i veleprodajnih objekata.

KAKO POTRAŽITI POMOĆ
Ako nisi siguran kome da se obratiš za pomoć, a osećaš da ti je potrebna, za početak, imaj na umu da je tvoj lekar opšte prakse u mogućnosti da te uputi stručnjaku za mentalno zdravlje i konsultovanje s njim je prvi korak ka lečenju. Ipak, ukoliko iz nekog razloga ne možeš tim putem, u nastavku su navedena mesta i ljudi koji te mogu uputiti ili koji pružaju dijagnostičke i terapijske usluge za depresiju.

Telefon: 011/7777000

PRVA POMOĆ

Psihocentrala

Telefon: 064 2288885

Centar Srce

Email: [email protected].

Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević

Višegradska 26, Beograd

Palmotićeva 37, Beograd; telefon: 011/3307 500

Paunova 2; telefon: 011/2666 166, 011/2664 555

BONUS VIDEO: Mesto nezapamćenog zločina u Zagrebu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar