Foto: Morteza Nikoubazl / Zuma Press / Profimedia

U napadu na šiitski muslimanski hram u iranskom gradu Širazu u centralnom delu Irana u nedelju, poginule su najmanje četiri osobe, javili su državni mediji i dodali da je jedna osoba uhapšena. Kako se navodi, drugi napadač je pobegao i policija traga za njim.

Nijedna grupa nije odmah preuzela odgovornost za napad na svetilište Šah Čerag, za koji je državna novinska agencija IRNA rekla da su ga izvršili teroristi.

„Četiri osobe su ubijene u terorističkom napadu dvojice naoružanih muškaraca na svetilište Šah Čerag u gradu Širazu“, prenela je novinska agencija IRNA.

Islamska država je prošlog oktobra saopštila da je izvršila napad na svetilište u kojem je ubijeno 15 ljudi, prenosi Rojters.

PROČITAJTE JOŠ:

Poluzvanična novinska agencija Tasnim saopštila je da je najmanje sedam osoba ranjeno i da su prodavnice u toj oblasti zatvorene. Državna televizija je rekla da su oblast svetilišta ogradile snage bezbednosti.

Islamska država preuzela je odgovornost za prethodne napade u Iranu, uključujući smrtonosne dvostruke bombaške napade 2017. koji su targetirali iranski parlament i grobnice osnivača Islamske Republike, ajatolaha Ruholaha Homeinija.

BONUS VIDEO: Snimak pucnjave u Nešvilu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar