Porodiliste beba natalitet
Novorođenče Foto:Shutterstock

Alena Ros i Danijel MsKerti prošle nedelje tužili su bolnicu Brigam u Bostonu zbog užasne tragedije koja im se dogodila pre dve godine. Naime, oni tvrde da je bolničko osoblje greškom bacilo telo njihove prerano rođenue bebe u smeće, misleći da se radi o prljavom vešu.

„Ne želimo da iko drugi prolazi kroz ovo. Želimo da bolnica preuzme odgovornost“, rekao je 37-godišnji Ros, prenosi Insajder.

Pročitajte još:

Devojčica Viktorija MsKerti rođena je 25. jula 2020. godina, tri meseca pre vremena, i razvila je masivno krvarenje u mozgu. Lekari su 6. avgusta roditeljima rekli da beba neće preživeti i skinuli su je skinuli s respiratora.

Njih dvoje su utučeni počeli da pripremaju sahranu svoje bebe. Ali, kada su hteli da dođu po njeno telo, iz bolnice su im rekli kako ne mogu da ga pronađu.

Roditelji su sve prijavili policiji 11. avgusta 2020. godine. Istraga je pokazala da je telo devojčice verovatno iz dela bolnice u koji je služio kao mrtvačnica izbačeno s prljavom posteljinom četiri dana ranije. Bostonska policija saopštila da je bebino telo „verovatno pomešano sa prljavim vešom“.

Foto: Profimedia

U tužbi roditelja navodi se kako je radnik bolnice stavio telo bebe na sto koji nije bio predviđen „za prevoz posmrtnih ostataka novorođenčadi u mrtvačnicu“.

„Kad sam čula što se dogodilo, osećala sam se kao da mi je ćerka ponovo umrla“, rekla je majka bebe.

Bebino telo nije pronađeno iako su ga istražitelji tražili svuda, čak i među medicinskim ostacima koji su bili prekriveni krvlju i ljudskim otpadom.

Medicinska sestra koja je bila zadužena za telo bebe nije nazvala bolnicu kako bi se sprovela interna istraga, a policija je takođe izvestila kako im bolnica nije dala potpuni video snimak iz perioda kada je bebino telo prebačeno u mrtvačnicu ili kad su shvatili da je beba nestala.

„Prihvatiti činjenicu da će ona umreti je jedno, ali nisam mogao ni da zamislim da ću morati da prihvatim činjenicu da ću svake večeri ići u krevet ne znajući gde je moja ćerka“, izjavio je otac.

BONUS VIDEO: Koja je sudbina surogat beba rođenih u Ukrajini? – gosti Eliana Garalejić i Marjana Majstorović

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram