Foto: Vatrogasci Umag/Screenshot

"Nemamo reči na tu intervenciju. Nije to telefon da ga zaboraviš u autu", rekao je Bojan Štokovac, zapovednik vatrogasaca iz Umaga, nakon mučne intervencije u Istri kada su vatrogasci spasili bebu koju su roditelji ostavili samu više od pola sata. Roditelji su se pojavili nakon intervencije gurajući u kolicima psa. Vatrogasci su danas objavili snimak spašavanja bebe.

U sredu nešto pre 13 sati vatrogasci u Umagu primili su policijsku dojavu da je u jednom parkiranom vozilu zaključano i ostavljeno samo dete.

„Na poziv policije u 12:54 poslata su dva vatrogasca sa jednim vozilom. Videvši u kakvom je stanju dete, bez oklevanja razbili smo staklo na autu, izvukli dete i zbrinuli ga sve do dolaska Hitne. Srećom dete je u redu, ali preventivno je prebačeno u bolnicu u Izolu, na detaljnu kontrolu. Sigurno se pitate gde su u toj priči roditelji deteta. I mi smo se pitali. Nakon što smo dete izvadili iz auta, roditelji su se pojavili, gurajući dečija kolica, u kojima je bio, ni manje ni više, njihov kućni ljubimac pas“, napisali su vatrogasci na profilu na Fejsbuku.

Zapovednik umaških vatrogasaca Bojan Štokovac rekao je da su građani zvali i njih i Hitnu pomoć čim su uočili da je beba ostavljena sama u autu. Dete je ostavljeno u zaključanom autu sa zatvorenim prozorima 45 minuta, saopštila je PU istarska.

„Nije to telefon da ga zaboraviš u autu“

„Nemamo reči na tu intervenciju. Nije to telefon da ga zaboraviš u autu. Moji momci nisu previše razgovarali sa roditeljima jer je došla policija, ali u autu je bilo 50 stepeni, dete je u autu bilo sigurno pola sata, 45 minuta… Možete misliti u kakvom je bilo stanju“, rekao je vatrogasni zapovednik za Dnevnik.hr..

Hrvatski list nezvanično saznaje da su roditelji rekli rekli da su dete – zaboravili.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News