ilustracija Foto:Anita Maric / SWNS / SWNS / Profimedia; shutterstock

U Velikoj Britaniji dogodio se nezapamćeni zločin u kojem je ubijeno tek rođeno dete, i to nakon što ga je otrovala medicinska sestra u dečijoj bolnici u Birmingemu.

Kako pišu britanski mediji, beba je preminula brzo i neočekivano, a navodni uzrok smrti je trovanje kojem je dete bilo izloženo nekoliko dana pre smrti.

Pročitajte još:

Navodno je za smrt deteta odgovorna 27-godišnja medicinska sestra, koja mu je namerno davala otrovnu materiju.

Medicinska sestra je uhapšena i protiv nje je pokrenuta istraga. Hapšenje medicinske sestre je izazvalo burne reakcije roditelja čija se deca leče u ovoj bolnici, piše Dejli Mejl.

Uprava bolnice ju je odmah suspendovala, a roditeljima poslala pismo sa detaljima o incidentu. Uprava bolnice pokušava da umanji strah za bezbednost svojih potomaka.

„Jedno dete je nedavno umrlo na pedijatrijskoj jedinici intenzivne nege nakon što mu se zdravstveno stanje brzo i neočekivano pogoršalo. Kada se tako nešto dogodi, mi kao ustanova, prvo moramo da sprovedemo detaljnu istragu, kako bismo potom sa sigurnošću mogli da iznesemo detalje“, piše u saopštenju bolnice.

Portparol policije Zapadnog Midlenda potvrdio je da je medicinska sestra hapšena.

„Dete je nažalost preminulo u četvrtak u bolnici. Ona je uhapšena u četvrtak uveče zbog sumnje da je detetu dala otrov sa namerom da ugrozi život. Puštena je, jer nema osnova da će ometati tok istrage, a trenutno se ispituju rezultati forenzičkih ispitivanja“, rekao je portparol.

BONUS VIDEO: Doktorka iz Šapca porodila trudnicu u sanitetskom vozilu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram