Foto: REUTERS/Zohra Bensemra

Najmanje devetoro ljudi je danas poginulo u sukobima u Senegalu između policije i pristalice opozicionog vođe Osmanea Sonkoa, a vlasti su posle ovih okršaja zabranile upotrebu nekoliko društvenih mreža u celoj zemlji, a zatvoren je i univerzitet.

Sukoba je prevashodno bilo u glavnom gradu Senegala, Dakru, i u gradu Ziguinčor na jugu u kojem je Sonko gradonačelnik, saopšteno je iz ministarstva unutrašnjih poslova ove afričke zemlje.

Foto: REUTERS/Zohra Bensemra

Dodaje se da je suspendovana upotreba nekoliko društvenih mreža koje su demonstranti koristili da bi raspalili nasilje, poput Fejsbuka, Votsapa i Tvitera.

Foto: REUTERS/Zohra Bensemra

Vlasti su danas rasporedile vojsku u delovima grada u kojima se nastavljaju sukobi između policije i Sonkovih pristalica.

Sonko je juče osuđen zbog „kvarenja omladine“ ali je oslobođen optužbi za silovanje jedna žene koja je radila u salonu za masažu i kojoj je navodno Sonko pretio smrću.

Foto: REUTERS/Zohra Bensemra

Ovaj opozicionar je osuđen na dve godine zatvora ali nije prisustvovao suđenju. Njegov advokat kaže da još nije izdat nalog za njegovo hapšenje.

***

BONUS VIDEO: Senegal, rasprava o budžetu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar