Silvio Berluskoni Foto: EPA-EFE/Riccardo Antimiani

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni (85) koristio je žene kao seksualne robinje na zloglasnim „bunga bunga“ žurkama koje je organizovao u svojoj vili tokom premijerskog mandata, saopštio je sud.

„Tadašnji premijer imao je običaj da začini svoje večernje zabave dovođenjem u kuću plaćenih seksualnih robova. Berluskoni je cccVeoma bogat i moćan čovek. Ćutanje svedoka platio je novcem, kućama, automobilima i konjima“, rekla je tužiteljka Tiziana Siciliano u završnoj reči na suđenju koje je počelo 2013. godine, a na kojem je Berluskoni optužen da je davao mito i plaćao svedoke da ćute.

Dodala je da „ono što se dešavalo na žurkama je neverovatno“.

Pročitajte još:

„Užasno nasilje na koje naše doba gleda sa gađenjem, na štetu veoma mladih devojaka, nekih čak i maloletnih, bez alata da se zaštite od predatora svih vrsta“, rekla je.

Bivšem italijanskom premijeru sudi se već osam godina uz česte prekide zbog lošeg zdravlja i iznenadne smrti jednog od ključnih svedoka, manekenke Imane Fadil.

Berluskoni je prvobitno 2013. godine proglašen krivim da je platio seks sa Karimom El-Mahroug, marokanskom trbušnom plesačicom poznatom kao Rubi, koja je u to vreme imala 17 godina. Berluskoniju je sledeće godine presuda poništena u žalbenom postupku tokom kojeg su njegovi advokati tvrdili da nema dokaza da je znao koliko ona ima godina.

Berluskoni je žurke uvek nazivao „nevinim i elegantnim poslovima“, ali svedoci su govorili o divljim orgijama sa gošćama koje su se oblačile kao monahinje i izvodile erotske plesove za bišeg premijera Italije i njegove prijatelje.

Izraz „bunga bunga“ ušao je u popularnu kulturu pre deset godina kada su počele istrage o Berluskonijevim zabavama, a svedoci su opisali kako je italijanskog premijera ovu frazu naučio bivši prijatelj i libijski diktator Moamer Gadafi.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar