Foto: shutterstock

U većem delu unutrašnjosti i delu Dalmacije pada sneg i moguća je poledica, zimski su uslovi na putevima u Gorskom kotaru, Lici i unutrašnjosti Dalmacije, a u priobalju je bura s olujnim i orkanskim udarima, izvestio je u subotu uveče Hrvatski autoklub.

U prekidu su brojne trajektne, katamaranske i brodske linije.

HAK savetuje vozačima da brzinu i način vožnje prilagode uslovima na putu i na put ne kreću bez propisne zimske opreme, a ako je moguće odlože putovanje, piše Dnevnik.hr.

Foto: Goran Kovacic/Pixsell / Xinhua News / Profimedia

Slično vreme kao u subotu zadržaće se još ovaj vikend, a postupno smirivanje vremena očekuje se prema sredini nedelje. Na vremenske prilike ili bolje reći neprilike, posebno na Jadranu, utiče vrlo jak i dubok ciklon. To znači da će slične vremenske prilike biti i za vikend.

Foto:Screenshot/Kamere Hak-a

U nedelju ujutro će svuda prevladavati oblačno vreme. U većini krajeva povremeno sneg, a uz obalu i kiša. Više padavina biće u Dalmaciji gde su izvesni pljuskovi i grmljavina. Na većem delu Jadrana i dalje će biti vrlo vetrovito uz umerenu i jaku olujnu buru, a još na krajnjem jugu duvaće umeren povremeno i jak vetar.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar