Kursk Foto:EPA-EFE/RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE

Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski obavestio je danas ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog o jačanju pozicija ukrajinskih snaga u Kurskoj oblasti u Rusiji.

Zelenski je to objavio na Fejsbuku, ističući da su ukrajinske snage u Kurskoj oblasti od jutros nastavile da zarobljavaju ruske vojnike što, kako je naveo, približava oslobađanje ukrajinskih vojnika i civila koje drži Rusija u okviru razmene.

Pročitajte još:

„Ukrajinska operacija u Kurskoj oblasti doprinosi uništavanju logistike ruske vojske i iscrpljivanju njenih rezervi“, naveo je Zelenski u video obraćanju, a prenosi Ukrinform.

Zelenski je istakao da ga je Sirski takođe obavestio da ruske snage svakog dana izvode desetine napada na ukrajinske trupe u pravcu gradova Torecka i Pokrovska u Donjeckoj oblasti, ali da ukrajinski vojnici čine sve da odbiju te  napade.

Ukrajinska vojska je 6. avgusta počela napad na Kursku oblast u Rusiji, a u petak je saopštila da je preuzela kontrolu nad 82 naselja u toj oblasti, koja zauzimaju površinu od 1.150 kvadratnih kilometara.

Bonus video: Kako će rat u Ukrajini uticati na promene u američkom političkom vrhu?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare