Foto: Printscreen

Talibani nedeljama već vladaju Avganistanom. Nakon prvih snimaka, nastallim nakon njihovog ulaska u Kabul, na kojima se zabavljaju u luna parku ili baškare u pozlaćenim vilama, sada su otišli korak dalje i "preoteli" emisiju koja se emitovala uživo.

Pročitajte još:

Na snimku se vidi avganistanski voditelj koji, okružen naoružanim talibanima, govori publici da se ne treba da se boji, piše Dejli Mejl.

Video je ubrzo postao viralan i počeo da se masovno širi društvenim mrežama.

Iako govori kako je sve u redu, na licu voditelja primećuje se strah. Neki mediji prenose kako ga da je okružilo najmanje osmoro talibana, a da je on čitao unapred napisan tekst.

„S naoružanim talibanskim borcima koji stoje iza njega, voditelj programa Pis Studio koji se emituje na avganistanskoj televiziji kaže da Islamski emirat (naziv koji talibani koriste) želi da javnost sarađuje sa njima i da prestane da ih se plaši“, objavio je BBC-jev novinar Kian Šarifi na Tviteru.

Podsetimo, prošle nedelje je DW objavila kako su talibani ubili rođaka jednog od njegovih novinara. Navodi se i da su talibani upali u kuće troje novinara. Novinara Tolo Njuza i snimatelja talibani su napali dok su snimali izveštaj u Kabulu.

Reporteri bez granica objavili su da je dosada zabeleženo najmanje sedam napada na novinare od dolaska talibana na vlast.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar