Split, Hrvatska
Foto: Shutterstock

Split je poslednjih dana u centru pažnje zbog nedoličnog ponašanja dela turista, a od 7. jula tamo 'žari i pali' i deveti muzički festival Ultra Evrope koji traje do nedelje. Zbog svega je grad Split postavio table na kojima posetioce festivala informiše kako trebaju da se ponašaju.

Na tabli se napominje da je konzumiranje alkohola u javnosti zabranjeno, da se u bikinijima i bez majice može biti samo na plaži, da paze da ne budu preglasni te da za nuždu koriste toalet, a ne gradske zidove. Posetioci se takođe upozoravaju na kazne u visini do 300 evra.

Uprkos svemu, na TikToku se pojavio snimak na kojem policija iz automobila na razglas govori golišavim turistima na Marmontovoj ulici da obuku majice. Na videu piše da je snimano u četiri sata ujutro, prenosi 24sata.hr.

„Takav je zakon u svim državama. Neka probaju u svojoj zemlji hodati polugoli“, jedan je od komentara građana.

S 300 evra kažnjava se konzumiranje alkohola na površini javne namene, vršenje nužde na površinama javne namene, spavanje u parkovima na travnjacima, trgovima i na drugim površinama javne namene, konzumacija hrane ili pića na površini javne namene i zadržavanje u ugostiteljskim objektima nakon kraja radnog vremena.

Policijska uprava splitsko-dalmatinska poručila je da će provoditi mere i radnje vezano uz osiguranje javnog okupljanja zbog festivala, a u petak, subotu i nedelju od 19.30 sati do 6.30 sati redarska služba zajedno s policijskim službenicima uspostaviće blokadne punktove u užoj zoni sportskog kompleksa.

PROČITAJTE JOŠ:

„Tokom privremenog zatvaranja saobraćajnica saobraćaj će biti omogućen autobusima javnog gradskog prevoza, vozilima stanara, vozilima žurnih službi i taksi vozilima“, kažu iz policije.

U tom razdoblju mogući su zastoji i gužve u saobraćaju.

„Savetujemo građane da od petka do nedelje, posebno u vreme najvećeg intenziteta saobraćaja, izbegavaju vožnju u užoj zoni centra grada već da koriste alternativne pravce“, navode iz policije.

BONUS VIDEO: Crni bilans pucnjave u Japanu: Ubijene tri osobe, napadač se zabarikadirao u zgradi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar