Foto: EPA-EFE/CJ GUNTHER

Snažan vetar širom Hrvatske od jutros stvara probleme. U Zagrebu duva jak vetar koji nosi sve pred sobom. U Ulici Veselka Tenžere na Vrbiku srušila se velika breza. Deblo se slomilo na nekoliko delova i palo na stazu ispred zgrada, ali niko nije povređen niti je oštećena imovina na toj lokaciji.

Zagrebački vatrogasci jutros su dobili 20-ak dojava.

„Ne možemo trenutno da razgovaramo jer imamo toliko dojava da jednostavno ne stižemo“, kratko su poručili medijima vatrogasci Javne vatrogasne stanice grada Zagreba.

Najčešće se radi o srušenim granama ili stablima pa je potrebno njihovo uklanjanje, a u jednom slučaju se zbog vetra s krova odlomio crep.

Za sada nema povređenih, ali je nastala materijalna šteta jer su se neke grane srušile po parkiranim automobilima, a u jednom slučaju čak i na vozilo koje je bilo u pokretu.

Na zagrebačkoj Remizi ogromno drvo palo je na parking jedne stambene zgrade usled jakog vetra i oštetilo nekoliko automobila. Nedaleko od Arene na zagrebačkoj Jarušici vetar je otkinuo nadstrešnicu i oborio je na automobile, a oborio je i drvo na cestu na Tuškancu, pa je ta ulica zatvorena za saobraćaj dok se potpuno ne raščisti.

Državni hidrometeorološki zavod za subotu je izdao upozorenje zbog snažnog vetra. Crveno upozorenje je izdato za Velebitski kanal zbog jake, mestimično olujne bure s najjačim udarima vetra od 35 do 70 čvorova.

Pročitajte još:

Narandžasto upozorenje je izdato za područje zapadne obale Istre, Kvarnera i Kvarnerića i osječke regije.

„Savetujemo javnost da izbegava putovanja i boravak blizu ugroženih obalskih područja. Budite spremni i na poremećaje, oštećenja konstrukcija i rizik od povreda zbog iščupanih stabala, polomljenih grana i letećih krhotina. Moguć je prekid saobraćaja i prekid snabdevanja električnom energijom“, poručili su iz DHMZ na svojoj stranici.

BONUS VIDEO Snežna oluja u Njujorku – desetine mrtvih

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar