Džo Bajden Foto:EPA-EFE/SARAH YENESEL

Unuka predsednika SAD Džozefa Bajdena, Naomi, rekla je da je danas ponosna na svog dedu nakon što je on objavio odluku da se povuče iz predsedničke trke.

„Ja sam vrlo ponosna danas na mog deku, našeg predsednika Džozefa Bajdena koji je služio našoj zemlji svakim delićem svoje duše i sa izuzetnošću koja nema presedana“, napisala je Naomi na društvenoj mreži Iks.

Ona je dodala da Bajden, ne samo da je bio, već će i nastaviti da bude, najefikasniji predsednik u našem veku, nego je verovatno već postao “oličenje najdelotvornijeg sluge naroda u istoriji naše nacije”, preneo je CNN.

„Naš svet je bolji danas na mnogo načina zahvaljujući njemu. Amerikancima koji su mu uvek čuvali leđa, poručujem zadržite veru. On će našu veru uvek imati uz sebe“, zaključila je Bajdenova unuka.

Prva dama Džil Bajden reagovala je na Bajdenovu odluku o povlačenju tako što je uz njegovo pismo objavljeno na platformi X postavila dva srca.

Bajdenova porodica učestvovala je u predsednikovim odlukama u vezi ostanka u izbornoj trci i podržavala ga je da nastavi kampanju, navodi CNN.

Predsednik SAD Džozef Bajden povukao se danas iz kampanje za reizbor na predsedničkim izborima u novembru i podržao potpredsednicu SAD Kamalu Haris da bude protivkandidat republikancu Donaldu Trampu.

Bajden je u pismu na platformi X poručio da veruje da je u najboljem interesu njegove stranke i države da se povuče i da se fokusira samo na ispunjavanje svoje dužnosti kao predsednika do kraja mandata.

***

BONUS VIDEO – Bajden izolovan, vreme curi, kad napušta kampanju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare