Cetinje i Nenad Neno Kaluđerović Foto:REUTERS/Stevo Vasiljevic/EPA-EFE/BORIS PEJOVIC/Screenshot/Facebook

Policija je od Cetinjanina Nenada Nena Kaluđerovića, koji je juče u svojstvu građanina saslušan u Višem državnom tužilaštvu, oduzela i pištolj.

On je saslušan povodom tragedije na Cetinju, u kojoj je Vuk Borilović usmrtio deset osoba pre nego je ubijen, a Kaluđerovića su dovodili u vezu sa njegovom likvidacijom.

Srđan Korać, načelnik stanice kriminalističke policije za suzbijanje krvnih delikata u Centru bezbednosti Podgorica, kazao je u „Bojama jutra“ na TV Vijesti da se saslušavaju svedoci, kao i da će se obaviti veći broj veštačenja u Kliničkom centru.

Cetinje dan žalosti Foto:SAVO PRELEVIC / AFP / Profimedia

Trenutno se čeka balistički nalaz.

„Uviđajni postupak je u toku, po nalogu tužioca biće sproveden veliki broj veštačenja… Utvrdiće se ko je sve bio prisutan na licu mesta, njihova uloga, izuzeće se materijalni tragovi…“, naveo je Korać.

Rekao je da je porodica Borilovića na sigurnom i da nadležni nemaju „informacije koje ukazuju da će biti krvne osvete“.

Foto: Privatna arhiva

Poručio je da će se preduzeti sve mere i radnje da ta porodica bude bezbedna, naglasivši da oni ne mogu biti odgovorni za počinjeni zločin.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Očekujem da to razumeju svi građani Cetinja i porodice oštećenih. Svi razumemo njihovu tugu i bol, ali moramo biti razumni i svesni da oni nisu odgovorni za zločin“, istakao je Korać, prenose Vijesti.

BONUS VIDEO Da li porodice nastradalih spremaju krvnu osvetu

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar