Foto: EPA-EFE/TOMS KALNINS

Kompanija Rajaner saopštila je da ništa sumnjivo, ni potencijalno opasno, nije pronađeno u avionu koji je beloruska vazdušna kontrola pozvala danas da prinudno sleti na aerodrom u Minsku.

POGLEDAJTE JOŠ:

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko naredio je da avion koji je leteo ka Litvaniji i, između ostalih putnika prevozio i Romana Protaševiča, mladog beloruskog opozicionog blogera, danas prinudno sleti na aerodrom u prestonici Belorusije.

Beloruski opozicioni aktivista Roman Protaševiča je uhapšen nakon sletanja aviona, a predsednik Litvanije Gitanas Nauzeda zatražio je od Belorusije da ga odmah oslobodi.

„Pozivam NATO i saveznike u EU da neodložno reaguju na pretnju koju predstavlja beloruski režim za međunarodno civilno vazduhoplovstvo. Međunarodna zajednica mora odmah da odreaguje da se ovako nešto više ne bi ponovilo“, poručio je litvanski predsednik.

Vrhovni sud Belorusije označio je 20. oktobra 2020. godine kanal Nekstia Telegram kao ekstremistički, a njegovog osnivača Stepana Putila i glavnog urednika Romana Protaševiča optužio za organizovanje pobune i podsticanje na mržnju, preneo je ranije TAS S.

Kompanija Rajaner izvinila se svojim putnicima zbog kašnjenja ukazavši da je situacija „izvan kontrole kompanije“.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)