Foto: Privatna arhiva

U Prijedoru će biti proglašen dan žalosti na dan sahrane predsednika Planinarskog saveza Republike Srpske Ljubiše Aramande i njegove ćerke Andree koji su stradali u padu sportskog aviona nedaleko od prijedorskog aerodroma.

Odluku o tome doneo je gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor, koji je uputio telegram saučešća porodici Aramanda, ističući da je njihova tragična sudbina u vreme pripreme novogodišnjih proslava nešto što će Prijedor dugo pamtiti.

„Kada budu završene sve istražne radnje i utvrđivanje okolnosti koje su dovele do pogibije Ljubiše i Andree Aramande i kada bude poznat dan njihove sahrane, gradonačelnik Prijedora će taj dan proglasiti danom žalosti u Prijedoru“, objavljeno je na sajtu grada, prenosi Avaz.

Foto: Facebook

Sportski avion dvosed Citabria srušio se juče oko 14.50 časova na njivu pored magistralnog puta Prijedor-Kozarska Dubica. U njemu su bile dve osobe, otac poznati planinar i instruktor letenja i starija ćerka. Mlađa je bila na zemlji i posmatrala tragediju najmilijih.

Avion su tokom dana već uspešno vozili, ali je poslednji let kojim je upravljao Lj.A. završio tragično.

“Poleteli su 20-30 metara u vis i naglo se srušili. Ne znam je li izgubio kontrolu, ili šta se desilo”, priča jedan Prijedorčanin.

Avion se prema rečima očevidaca srušio odmah po poletanju, a bio je star oko četiri decenije, prenosi N1.

Foto: RTRS

Ljubiša Aramanda je bio i instruktor jedriličarstva i pilot, bio je planinar, član PD „Klekovača“ i predsednik Planinarskog saveza RS. Radio u Elektrodistribuciji Prijedor. Njegova ćerka je nedavno počela da radi u Gradu Prijedoru.

Očevici za Srpskainfo ispričali su da je Aramanda danas sa ćerkama došao na aerodrom.

POGLEDAJTE JOŠ:

„On i starija ćerka su seli u avion da se provozaju. Čim je poleteo izgubio je kontrolu i posle par minuta je pao“, rekao je očevidac za Srpskainfo.

BONUS VIDEO Avion se srušio u Tanzaniji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar